04 dec. 2014 | 13:22

Cum a reușit hitul „Gangnam Style“ să „distrugă“ YouTube

TEHNOLOGIE
Cum a reușit hitul „Gangnam Style“ să „distrugă“ YouTube

Melodia „Gangnam Style“ e pe YouTube din 2012, când a reușit să treacă de un miliard de vizualizări. Mai nou, a trecut de două miliarde și aproape a stricat YouTube.

psy gangnam style

„Gangnam Style“ este primul videoclip care a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube și, desigur, două miliarde. În urmă cu o zi a apărut informația conform căreia contorul YouTube a fost dat peste cap tocmai din cauza numărului mare de vizualizări. Astfel, în loc să afișeze numărul real s-a blocat la 2.147.483.647.

De ce s-a ajuns la numărul acesta? Ei bine, pentru că vechiul sistem de contorizare se oprea când atingea limita de 32 biți. Cele două miliard și un pic de mai sus reprezintă limita. Când „Gangnam Style“ a ajuns la atât de multe vizualizări, YouTube a trebuit să repare sistemul și să pună un contor mai bun în loc. Cât timp a făcut asta, toți cei care treceau cu mouse-ul peste numărul de views puteau vedea o animație pregătită de Google.

În realitate, „Gangnam Style“ a depășit 2,15 miliarde de afișări, dar YouTube nu are nicio problemă cu contorul. Ieri, compania s-a gândit să atragă atenția asupra problemei și a implementat acea animație ca și cum chiar are probleme site-ul. „Am prevăzut în urmă cu două luni că se va întâmpla asta (n.r. – va trece de două miliarde) și am actualizat sistemul în concordanță“, a declarat Google pentru The Verge.

YouTube e în regulă, dar următorul prag de atins îl reprezintă 9.223.372.036.854.775.808 de vizualizări. Este în 64 de biți și e suficient de departe ca platforma să nu aibă probleme în următorul deceniu.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele