15 mart. 2014 | 15:30

Cubestormer 3 – un nou robot vrea să rezolve cubul rubik foarte rapid

ACTUALITATE
Cubestormer 3 -  un nou robot vrea să rezolve cubul rubik foarte rapid

Cubul rubik continuă să fie de interes în foarte multe civilizaţii, surpriza este că, 3, vor să intre în Cartea Recordurilor rezolvându-l.

Cubestormer 3 Robot rubik's Cube galaxy s4 android

Foarte mulţi dintre noi avem amintiri plăcute sau zile de nervi şi frustrare asociate încă din copilărie cubului rubik. Mai mult decât atât, nu este deloc exclus să aveţi şi acum prieteni căre trăiesc intens rezolvarea respectivei probleme.

Pentru că nu doar oamenii au astfel de îndeletniciri interesante, în Cartea Recordurile există o secţiune pentru cel mai rapid robot care a reuşit să rezolve un cub rubic. Deoarece trăiesc cu impresia că au găsit secretul pentru depăşirea recordului actual, cei de la ARM au realizat un nou robot care se pricepe doar la rezolvarea cubului rubic. Poartă numele de Cubestormer 3 şi, pe lângă un procesor ARM, incorporează un smartphone Samsung Galaxy S4 şi multe piese LEGO.

,,Robotul Cubestormer 3 care foloseşte tehnologia procesoarelor ARM a început ultimele teste înainte de tentativa doborârii recordului actual pentru rezolvarea cubului rubik din Cartea Recordurilor Guiness, ce va avea loc la Big Bang Fair din NEC, Birmingham, Regatul Unit sămbătă, pe 15 martie. Recordul actual de 5 secunde şi 27 de sutimi a fost stabilit în urmă cu mai bine de doi ani de către predecesorul său, ” Din comunicatul celor de la ARM reiese că sunt foarte încrezători că recordul actual va fi depăşit.

În cazul în care vreţi să faceţi o comparaţie de forţă brută folosită în această ecuaţie, merită să aveţi în vedere că în versiunea anterioară a robotului s-a folosit un Galaxy S2 cu două core-uri ARM Cortex A9. Acum, la baza robotului se află un Galaxy S4 cu un procesor octa core, pe arhitectură big little format din patru core-uri Cortex A15 şi patru core-uri Cortex A7.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele