05 sept. 2014 | 16:45

Cu mâinile pe Sony Xperia Z3 – un facelift și dotări mai bune [VIDEO Hands-on]

ACTUALITATE
Cu mâinile pe Sony Xperia Z3 - un facelift și dotări mai bune [VIDEO Hands-on]

În avanpremiera IFA 2014, Sony a prezentat noua generație a high-end-ului Xperia Z. Z3 e identic din punct de vedere tehnic cu generația anterioară, dar are un design refăcut parțial. 

sony xperia z3

Sony Xperia Z3 este un facelift a generației anterioare de telefoane high-end de la Sony. Xperia Z2 a fost lansat în aprilie, anul acesta și credeam că ciclul de schimbare va fi mai încet. Xperia Z3 arată că Sony vrea să schimbe rapid ceea ce nu funcționează. Dar Xperia Z3 arată aproape la fel ca generația anterioară, doar că un pic mai rotunjit.

Citește și despre celelalte gadgeturi prezentate la IFA 2014

Ecranul a rămas la 5,2 inci și este tot Full HD, memoria RAM este tot de 3 GB, iar procesorul este tot unul Snapdragon 801m de data aceasta la 2,5 Ghz, dovadă că Sony a umblat un pic la performanță.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Sony Xperia Z3/”/]

Camera foto are tot 20,7 megapixeli, iar cea frontală 2,2 megapixeli. Bateria a devenit chiar mai mică, 3.100 de miliamperi/oră, iar capacitatea de stocare va fi de 16 sau 32 de GB.

Ce cred despre Sony Xperia Z3?

sony xperia z3

Este un telefon aproape inexplicabil pentru mine, pentru că are aproape aceleași performanțe ca și Xperia Z2, doar că arată mai rotunjit. E un facelift, dacă e să împrumutăm terminologia din lumea auto.

Sony Xperia Z3 e un telefon frumos, iar refresh-ul estetic e binevenit. Nu se simte imediat, dar împrumută elemente de la frații săi mai mici, din linia E3.

E un telefon simplu. Poate prea simplu pentru mulți clienți. Astăzi, producătorii se diferențiază prin software, prin marketing sau prin preț. Sony vine cu ceea ce aș numi eu esență de smartphone high-end. E rezistent la apă și la praf, iar acesta este punctul său de vânzare, pe lângă camera de 20,7 megapixeli. Performanțele sunt excepționale. Nu vreau să zic că e un telefon banal, doar că poate fi privit așa.

sony xperia z3

Singurul mod în care Sony Xperia Z3 poate avea succes e ca lumea să îmbrățișeze accesoriile companiei. Se pot pune obiective fotografice uriașe, putem folosi brățări inteligente de două feluri sau chiar un ceas cu Android Wear.

Video hands On cu Sony Xperia Z3

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele