17 iul. 2014 | 11:55

Creatorii celui mai sigur telefon cu Android critică securitatea oferită de BlackBerry

ACTUALITATE
Creatorii celui mai sigur telefon cu Android critică securitatea oferită de BlackBerry

Creatorii , unul dintre cele mai sigure telefoane în fața agențiilor ca NSA, au criticat securitatea oferită de BlackBerry.

blackphone-atac blackphone

Dacă auziţi pentru prima oară de Blackphone, acesta este un smartphone menit să vă ofere când vine vorba apelurile, mesajele sau documentele voastre. Deşi funcţiile de securitate oferite de respectivul aparat erau certificate de câteva autorităţi importante din domeniu, cei de la BlackBerry au făcut greşeala de a le clasifica din start ca fiind inferioare funcţiilor incluse în propriile telefoane. După acele declaraţii, un război în presă a devenit inevitabil.

„Din păcate, lumea a descoperit în 2010 că RIM era dispusă să-şi compromită integritatea, dacă era aplicată suficientă presiune de către guverne care intenţionau să spioneze mesajele transmise prin dispozitivele omniprezente. Mai multe declaraţii de la operatori din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, India şi alte ţări au confirmat acelaşi lucru: RIM a făcut posibilă decriptarea şi vizualizarea mesajelor care în trecut erau secrete şi encriptate“, susțin creatorii Blackphone.

Cei de la SGP Technologies, realizatorii creaţiei din imaginea de mai sus, au fost cât se poate de acizi la adresa companiei canadiene. Cu toate că au recunoscut importanţa contribuţiilor lor în domeniul comunicaţiilor mobile, au atras atenţia asupra faptului că BlackBerry s-a compromis din momentul în care a răspuns cererilor diverselor guverne de a oferi acces la mesaje ce erau menite să fie sigure şi confidenţiale.

Finalul respectivului document a fost cel mai dramatic, clasificând comportamentul oficialilor BlackBerry ca pe o trădare adusă obiectivelor securității.

Chiar dacă aproape de fiecare dată din astfel de competiţii din domeniul smartphone-urilor utilizatorii ies câştigători, în cazul Blackphone şi BlackBerry este greu de apreciat cine are mai mult dreptate. Răspunsul la această întrebare îl vom afla probabil în aproximativ un an când vom putea să vedem nişte cifre de vânzări, atât pentru smartphone-ul securizat, cât şi pentru noile smartphone-uri ieşite din Canada.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele