04 nov. 2014 | 10:00

Cea mai bună cameră foto de pe Nokia Lumia: test între cele mai bune și cele mai ieftine

ACTUALITATE
Cea mai bună cameră foto de pe Nokia Lumia: test între cele mai bune și cele mai ieftine

Deşi mulţi sunt de părere că nu este bine să compari mere cu pere, cei de la TechRadar au comparat Nokia  vs Lumia 1020 vs Lumia 635 vs Lumia 530.

Nokia Lumia 930

Într-o perioadă în care cei mai mulţi dintre noi îşi folosesc telefonul ca pe aparatul foto principal cu care fac fotografii în concediu, un astfel de test este mai mult decât relevant. Pentru că nu ne permitem toţi smartphone-uri high-end cu abilităţi de captură exemplare, este bine să ştim ce compromisuri facem atunci când, în loc de 2500 de lei, cheltuim 500 sau 1000 de lei pe un telefon.

Bănuiesc că aceasta a fost filosofia din spatele testului celor de la TechRadar care au comparat, exclusiv din punct de vedere al performanţei foto, un Nokia Lumia 930 cu un Lumia 1020, un şi un Lumia 530. Diferenţa de preţ între ele este de la cer la pământ, dar când vine vorba de arta fotografiei, se pare că discrepanţa nu este la fel de radicală.

Nokia Lumia camera test

Fără nici o surpriză, Lumia 1020 şi Lumia 930 se află cam la acelaşi nivel de vârf. Surpriza a venit sub forma telefonului mainstream Lumia 635 pe care îl puteţi achiziţiona destul de ieftin şi care nu a fost mult mai jos la capitolul captură faţă de vârfurile companiei. Claritatea ar fi putut fi un pic mai mare, dar detaliile sunt acolo şi acest aspect e cel mai important. Dezamăgirea majoră a venit sub forma terminalului entry-level Lumia 530, urmaşul ultra popularului Lumia 520. Din păcate, pe lângă faptul că are focus fix, fotografiile realizate cu Lumia 530 nu par foarte naturale din punctul de vedere al culorilor, iar detaliile se pierd cu desăvârşire.\

Achiziție: Nokia Lumia 930 este cel mai bun telefon Nokia, îl poți cumpăra de aici. Nokia Lumia 1020 are cea mai mare cameră foto, cu un sistem ingenios de stabilizare și este disponibil aici. Nokia Lumia 635, un entry-level, poate fi cumpărat de aici. În final, Lumia 530 este cel mai ieftin și este aici.

test-1-result

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele