21 dec. 2014 | 11:38

Cicret, brățara inteligentă care proiectează o tabletă pe mâna ta [VIDEO]

ACTUALITATE
Cicret, brățara inteligentă care proiectează o tabletă pe mâna ta [VIDEO]

Gadgeturile purtabile devin din ce în ce mai interesante. Dacă mai înainte vorbeam despre o brățară care îți înregistrează serialele preferate, acum vorbim despre Cicret, una care îți proiectează un ecran pe antebraț.

cicret_bracelet-630x354

Până acum, ceasurile și brățările inteligente au captat atenția pasionaților de tehnologii noi, dar încă nu au ajuns la un nivel de perfecțiune.

Majoritatea fie au prea puține funcționalități, fie prea multe, dar cei mai mulți posesori se plâng de dimensiunile mici ale ecranului. Pe partea cealaltă, există și persoane care se plâng că mărimea dispozitivelor purtabile inteligente este prea mare pentru mâna lor.

S-ar părea că ambele probleme și-au găsit rezolvarea, mulțumită brățării Cicret. Aceasta se folosește de un picoproiector de dimensiuni foarte mici pentru a proiecta pe antebrațul purtătorului un display virtual de dimensiunea unei tablete.

Brățara este dotată cu diverși senzori care permit folosirea imaginilor proiectate pe post de touchscreen, iar utilizatorii vor putea să folosească Cicret chiar și atunci când fac baie.

Dispozitivul va putea face tot ce poate face un smartphone, iar posesorii se vor putea juca, vor putea urmări clipuri video sau citi emailuri.

[related]

Cicret va fi compatibilă cu iPhone-urile, dar va funcționa și ca dispozitiv de sine stător. Partea proastă este că Cicret există numai în stadiul de concept. Dezvoltatorii încearcă să strângă 700.000 euro pentru a o face realitate și nu se știe dacă vor reuși.

Urmăriți-o în acțiune în clipul video de mai jos.