10 ian. 2014 | 13:20

CES 2014: Creatorii Cookoo vin cu două smartwatch-uri aproape perfecte

ACTUALITATE
CES 2014: Creatorii Cookoo vin cu două smartwatch-uri aproape perfecte

Pentru că notificările sunt cele mai importante la un , Cookoo a creat seria Cogito formată din două ceasuri analogice aparent obişnuite.

cogito-cookoo smartwatch ces 2014

În ceea ce priveste ceasurile inteligente, creaţiile Cookoo sunt unele care şi cel mai puţin ca gadgeturi. Cu alte cuvinte arată mult mai profesionist într-o lume ce tinde să devină parcă guvernată de jucării cu ecrane din ce în ce mai mari. Practic, vorbim de nişte modele cu un design minimalist a căror funcţii smart ţin mai mult de universul notificărilor şi mai puţin de interacţiunea cu telefonul din buzunar folosind gadgetul de la mână.

Cele două ceasuri ce formează seria Cogito, prezentată la CES anul acesta, nu se dezmint de la criteriile ce i-au făcut populari pe cei de la Cookoo. Deşi există unul mai scump şi unul mai puţin scump, cele mai multe elemente sunt comune între ele, mai ales estetice. Avem practic pe suprafaţa cadranului nişte LED-uri care se luminează pentru a vă atrage atenţia de un eveniment ce s-a petrecut pe telefon. Producătorul a ajuns la concluzia că avertismentele sunt suficiente, deoarece utilizatorii nu ţin neapărat să interacţioneze cu respectivele notificări de pe ceas. În plus, modelul mai scump afişează apelantul şi vă permite să treceţi un apel primit în mod silenţios direct de pe ceas. Dacă vă aflaţi într-un context întunecat, printr-un tap pe display-ul ceasului, acesta din urmă se luminează şi vă permite să vedeţi notificările.

Producătorul promite aproximativ un an de zile de autonomie cu o baterie standard de ceas. Interacţiunea dintre ceasurile Cogito şi terminalele cu iOS 7 sau Android 4.3+ se petrece prin Bluetooth 4.0+LE. Preţul pentru Cogito Pop va fi de 130 de dolari începând cu sfârşitul lunii februarie, în timp ce Cogito original va avea un preţ de 180 de dolari începând cu mijlocul lunii martie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele