26 feb. 2014 | 14:00

Cel mai rapid smartphone este un prototip Galaxy Note 3

ACTUALITATE
Cel mai rapid smartphone este un prototip Galaxy Note 3

De dragul experimentului, cei de la Samsung au colaborat cu Qualcomm pentru a realiza un prototip pe steroizi.

Samsung-Galaxy-Note-3-Review

Chiar dacă nu este vorba exact de telefonul din imaginea de mai sus, exact la fel a arătat cel mai rapid smartphone din lume zilele trecute. Pentru teoretice specifică standardului LTE Categoria 6 a fost modificat un Galaxy Note 3. Întâmplarea face că, deşi acel model e unicat, cu siguranţă a stârnit invidia amatorilor de superlative absolute.

În urma colaborării dintre Samsung şi Qualcomm, a fost creat un Note 3 cu un procesor Snapdragon 805, cu 30-40% mai rapid decât Snapdragon-ul 800 pe care îl găsiţi în phabletul de serie sau Galaxy S5. Modemul a fost de asemenea înlocuit cu un Gobi 9×35, de două ori mai rapid decât orice cip disponibil comercial. În final, acea versiune a aparatului a obţinut o viteză de 300Mbps pe o conxiune LTE Cat 6.

Pe lângă faptul că acel smartphone prototip Galaxy Note 3 nu va fi comercial disponibil, nici conexiunea LTE Cat 6 nu este implementată nicăieri la ora actuală şi va dura probabil câţiva ani până când va fi. Cele mai rapide reţele GSM în prezent sunt implementate în Coreea de Sud de către SK Telecom şi acelea sunt de tip LTE Cat 4.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele