28 aug. 2014 | 17:00

Câte aplicații folosesc utilizatorii de Android?

ACTUALITATE
Câte aplicații folosesc utilizatorii de Android?

Tu câte aplicații folosești pe Android? Cercetătorii încearcă să determine cât de multe aplicații instalează oamenii pe dispozitivele mobile și câte sunt cu adevărat folosite. Acum, avem date și de la Yahoo.

aviate
Potrivit echipei Aviate, launcherul care este deținut de Yahoo, utilizatorul lor mediu are instalate 95 de aplicații, dintre care 35 de aplicații sunt folosite în timpul zilei, mai mult sau mai puțin. În fiecare zi, utilizatorii au 100 de interacțiuni cu aplicațiile.

Yahoo Aviate și Yahoo Labs au analizat cum interacționează utilizatorii lor cu aplicațiile din telefonul mobil cu Android. Datele au fost strânse de la „aviatorii” din toată lumea, adică acei oameni care folosesc launcherul de la Yahoo.

Potrivit datelor strânse de Aviate, la ora 18 folosim cele mai multe aplicații, adică atunci când ieșim de la muncă și suntem în transportul în comun. Atunci accesăm șase aplicații pe oră.

De asemenea, cele mai folosite aplicații sunt cele de transport, meteo, productivitate și media. Datele Aviate arată că folosim aplicațiile de transport la 8 dimineața și la 17, atunci când ieșim de la muncă. Aplicațiile meteo sunt folosite în special dimineața, atunci când ne pregătim să ieșim din casă, iar folosirea aplicațiilor de media și entertainment crește pe parcursul zilei.

Când stăm cel mai mult pe Facebook? Seara, atunci când ne întoarcem acasă. De asemenea, calendarul e folosit dimineața, când ne verificăm programul, dar și în timpul prânzului, când vedem ce a mai rămas de făcut.

aviate grafc

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele