23 ian. 2014 | 19:00

BT și Alcatel-Lucent ating viteze de transfer de 1.4 Tb/s

ACTUALITATE
BT și Alcatel-Lucent ating viteze de transfer de 1.4 Tb/s

British Telecom și Alcate-Lucent experimentează cu viteze noi de transfer, viteze ce ajung până la 1.4 Tb/s.

BT Alcatel Transfer

Scopul acestor teste, în care se dorește obținerea unei viteze mari de transfer, este acoperirea unor teritorii, precum Marea Britanie, unde există probleme cu lățimea de bandă redusă. Viteză maximă atinsă pe fibră optică este astfel de 1.4 Tb/s, echivalentul a 44 filme HD trimise într-o secundă.

Echipa a efectuat testele respective pe o distanță de 255 mile, iar experimentul poate fi considerat un succes având în vedere distanța foarte mare la care a fost făcut. Rata de transmisie este de 50 GHz, fiind mai eficientă cu 42,5 procente decât actualele rețele de fibră optică. Cea mai bună parte a acestui experiment este că au fost folosite echipamente comerciale de buget și nu tehnologii revoluționare, acestea putând fi implementate imediat pentru eficientizarea transportului de date. Providerii de internet, pot folosi transmițătoarele și receptoarele folosite ăn acest test, fără a mai fi nevoie să refacă rețeaua de fibră optică. Utilizatorii actuali nu vor avea un cuvânt de spus, în primul rând pentru că au nevoie de o conexiune de fibră.

Descoperirea oferă noi posibilități și unor servicii de internet ce necesită un trafic mare, unul din ele fiind desigur cel de streaming și video on demand, mai ales pentru rezoluția 4K.