07 iul. 2014 | 20:00

Brățara Pavlok te va ”avertiza” atunci când nu ești productiv

ACTUALITATE
Brățara Pavlok te va ”avertiza” atunci când nu ești productiv

Cu toții avem nevoie de puțină motivație din când în când pentru a ne aduna gândurile și a termina treaba sau task-urile impuse de locul de muncă sau chiar de noi. Pavlok este aici pentru a ne ajuta.

Pavlok

Pavlok este numele unei brățări care promite să ne țină atenți la obiectivele impuse, și după cum spune creatorul acesteia, Maneesh Sethi, pasul următor pentru a ne menține concentrarea este durerea. Pentru cei care nu cunosc numele lui Maneesh Sethi, el este un blogger care în 2012 a angajat o fată să îi tragă o palmă de fiecare dată când deschidea pagina de Facebook, în loc să fie productiv.

Sethi este un adept al ideii că durerea este suficient de motivantă, de aici și ideea brățării inteligente Pavlok. Numele acestei brățări ar putea veni de la cuvântul Pavlov, numele fiziologului care a lucrat pe ideea condiționării clasice. Brățara a fost concepută pentru a administra șocuri electrice pentru utilizatorii care nu își îndeplinesc target-ul impus. De exemplu, brățara poate fi folosită pentru a te asigura că te trezești la timp. Astfel, dacă apeși pe butonul de snooze de două ori, brățara administrează un mic șoc electric pentru a te motiva să te ridici din pat. Este o idee interesantă, iar proiectul face toate demersurile pentru lansarea de la final de an.

Prețul acesteia va fi în jurul sumei de 250 de dolari, puțin cam mare având în vedere că un smartwatch poate fi chiar mai ieftin, însă se spune că va avea abilitatea de a fi programată în mai multe moduri.