21 oct. 2014 | 13:11

Bluesmart este primul troller devenit gadget prin funcţii avansate [VIDEO]

ACTUALITATE
Bluesmart este primul troller devenit gadget prin funcţii avansate [VIDEO]

Pentru că ar fi păcat să nu putem interacţiona cu un geamantan folosind smartphone-ul, cei de la Bluesmart au creat un troller inteligent.

bluesmart geanta troller inteligent

Pare simplu şi exact la fel ca orice troller pe care am pus mâna în ultimii ani, poate doar un pic mai colorat. În realitate însă, acesta este înfăţişat doar ca fiind un bagaj pentru secolul 21, capabil decât să ne găzduiască hainele când plecăm în concediu.

După spusele creatorilor, Bluesmart este ,,primul bagaj din lume inteligent şi conectat”. După volumul de funcţionalitate integrat, este un gadget ce ar trebui să ne atragă printr-un amalgam de funcţii perfecte pentru călători. Iniţial, s-a pornit de la ideea localizării bagajelor, într-un mod similar cu senzori gen Trakdot. Nu a durat mult însă până când portofoliul de abilităţi al troller-ului a beneficiat de o creştere exponenţială.

Momentan este în stadiu de , context în care costă 195 de dolari. În momentul în care va deveni un produs de serie, preţul va creşte până la 235 de dolari. Deşi face multe lucruri la care nu te-ai aştepta, voi atrage atenţia asupra câtorva particularităţi mai importante. Vă avertizează când v-aţi îndepărtat prea tare de bagaj. Vă permite să deschideţi şi să închideţi încuietoarea aprobată de TSA cu smartphone-ul. Include o baterie generoasă pentru a vă încărca telefonul sau tableta. În momentul în care aţi ridicat geanta de la pământ, se activează un cântar intern pentru a vă afişa pe telefon greutatea exactă a bagajului.

În timp, pentru că este vorba de un gadget ce poate beneficia de actualizări software, Bluesmart s-ar putea integra cu diverse servicii online. Dacă se va ,,pupa” cu TripIt, de exemplu, veţi şti exact locaţia bagajului în cazul în care acesta a luat un alt avion decât voi. Mai multe detalii despre troller-ul minune puteţi desprinde din clipul de mai jos. Dacă aţi fost convinşi, vă puteţi investi banii în campania Indiegogo din spatele său.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele