18 sept. 2014 | 09:00

Bătrânul Final Fantasy IV se pregăteşte de lansare pe PC

ACTUALITATE
Bătrânul Final Fantasy IV se pregăteşte de lansare pe PC

Deşi există câteva versiuni de pe care posesorii de PC-uri la pot experimenta, Final Fantasy IV nu se numără prin ele.

final-fantasy-4

Pentru că Final Fantasy este o franciză ce pare a fi inepuizabilă, cei de la Square Enix anunţă parcă la fiecare câteva săptămâni detalii despre o nouă iteraţie. De această dată este vorba despre o versiune de PC a unui dintre cele mai vechi jocuri din populara serie.

tocmai a trecut prin testele celor de la PEGI pentru primirea unui calificativ. Din câte se pare, este varianta pentru PC. În acest caz particular, Pan European Game Information, o autoritatea în domeniul certificării jocurilor, a stabilit că FF4 este ideal pentru copii de la 12 ani în sus. PEGI este foarte similar şi, aproape de fiecare dată, identic ca rating oferit cu autoritatea americană ESRB – Entertainment Software Rating Systems. Ca şi conţinut care a dus la stabilirea vârstei minime de 12 ani, jocul conţine violenţă non realistă adresată unor caractere umane şi limbaj verbal agresiv.

Ca o lecţie de istorie, merită să aveţi în vedere faptul că Final Fantasy IV a fost lansat pentru prima oară în SUA sub numele de Final Fantasy II şi era destinat platformei SNES – Super Nintendo Entertainment System. Jocul a fost relansat de mai multe ori de atunci, cea mai recentă iteraţie fiind cea din 2008, în 3D, pentru Nintendo DS. Cel mai probabil, varianta de PC va fi remasterizată pentru a avea un aspect şi mai atrăgător.

Cu o dată de lansare vehiculată pentru 17 septembrie în Europa, jocul ar trebui deja să apară la unii distribuitori autorizaţi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele