04 apr. 2014 | 09:54

Aţi avea curaj să vă tatueze o imprimantă 3D modificată?

ACTUALITATE
Aţi avea curaj să vă tatueze o imprimantă 3D modificată?

O , MakerBot 3D, a intrat în istorie ca fiind primul robot capabil să realizeze tatuaje pe oameni.

imprimanta 3d tatuaj 3d tattoo

Dacă e să fim serioşi, există câteva domenii în care roboţii şi tehnologia avansata nu au ce căuta. Se pare însă că un grup de francezi au o cu totul şi cu totul altă opinie pe marginea acestui subiect. Mai ales când vine vorba de realizarea unor opere artistice, un robot nu va avea niciodată ,,spiritualitatea” necesară sculptării unei statui menite să evoce nişte trăiri complexe.

Până la lucruri foarte elaborate, mai există însă o cale foarte lungă. În definitv, există câteva discipline care implică o medie calculată foarte bine între talent artistic şi precizie în execuţie.

Talentul și precizia par să se îmbine într-o , MakerBot 3D, care realizează tatuaje, după ce a fost modificată manual de un inginer pe nume Antoine Goupille. Acesta şi-a tatuat prin intermediul noul său robot, cu abilităţi în domeniul graficii permanente pe piele, un simplu cerc. Ca urmare, este vorba de ceva de bază, nu de doi dragoni încolăciţi într-o luptă pentru viaţă şi moarte ce pare să se termine în simbolul pentru Yin şi Yang. Lăsând la o parte conţinutul, realizarea este ruptă din filme science fiction.

Ideea pentru un MakerBot 3D transformat în tatuator  i-a venit creatorului proiectului în cadrul unui workshop organizat la o şcoală de design din Paris de Ministrul Culturii din Franţa.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele