20 mai 2014 | 14:20

Assassin’s Creed Pirates este un nou joc disponibil în browser

ACTUALITATE
Assassin's Creed Pirates este un nou joc disponibil în browser

Fără a fi primul joc care ne impresionează dintr-o pagină de internet, noul este mult atrăgător decât te-ai aştepta.

microsoft windows assassin's creed pirates-tabs

 

Am discutat în trecut, în cateva  contexte, despre lansarea Pirates, un nou joc al celor de la Ubisoft, lansat iniţial pentru smartphone-uri şi tablete. La momentul respectiv, dezvoltatorul a şi insistat pe faptul că s-ar putea să nu-l vedem vreodată pe PC şi console.

Deoarece cu bani se rezolvă orice, cei de la Microsoft au finanţat această portare şi au lucrat intens la realizarea sa. Rezultatul este un joc de browser care arată impresionant şi care poate fi jucat atât prin intermediul unui mouse şi a unei tastaturi, cât şi printr-un panou sensibil la atingere. Faţă de alte proiecte online la care a colaborat gigantul din Redmond, acesta nu este limitat la Internet Explorer, funcţionând la fel de bine pe Chrome, Firefox, Opera sau Safari. În plus, merge şi în mod full-screen, nu doar în fereastră.

Genul acestui joc, spre deosebire de alte iteraţii pe care le-aţi fi putut experimenta în trecut, include curse cu corăbii. Vă puteţi provoca prietenii online la o cursă şi trebuie să aveţi mare grijă să manevraţi, pentru câteva minute, cârma cum trebuie. În cazul în care vă plictisiţi de apele liniştite din joc, puteţi schimba vremea foarte uşor, în orice moment, accesând meniul de configurare al programului din dreapta sus. Motorul grafic folosit, destul de arătos de altfel, poartă numele de Babylon.JS şi este o combinaţie de WebGL, JavaScript şi TypeScript, iar la bază a fost realizat de patru dezvoltatori evanghelişti ai Microsoft.

Deşi nu puteţi juca acest titlu pe mobile cu iOS sau Android, posesorii de notebook-uri, sisteme desktop sau tablete Microsoft Surface pot experimenta Assassin’s Creed Pirates în orice moment la această adresă race.assassinscreedpirates.com.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele