14 iul. 2014 | 10:02

Apus, un launcher nou de Android care se bazează pe simplitate

ACTUALITATE
Apus, un launcher nou de Android care se bazează pe simplitate

Utilizatorii de Android care vor să își simplifice interfața sau pur și simplu s-au săturat de aspectul actual al sistemului de operare au la dispoziție un nou launcher – Apus. 

IMG_0905

Lansat într-o versiune nouă pe 12 iulie în Play Store, Apus Launcher se bazează pe o interfață simplificată. Este încă în prima fază a dezvoltării și, deși este stabil, are puține feature-uri. Amintește de telefoanele din China, care au renunțat la meniul clasic de Android. Sistemul de operare de la Google se bazează pe ecranele ce pot fi modificate și pe un meniu de aplicații ce poate fi lansat din partea inferioară a ecranului.

Apus Launcher schimbă acest lucru pentru cei care vor un pic de iOS în viața lor. De ce zic asta? Pentru că Apus se bazează pe foldere pe cele două ecrane, nu are meniu pentru aplicații complete și are câteva efecte ce aduc aminte de iOS. Am văzut acest tip de organizare la telefoanele din China.

apus launcher

Am instalat Apus Launcher pe un LG G Flex și am remarcat faptul că este foarte rapid, nu ocupă mult spațiu și organizează automat aplicațiile în foldere. Din păcate, lista de setări este limitată încă și nu putem scoate aplicațiile din folderele prestabilite. De asemenea, nu putem crea dosare noi pentru aplicațiile noastre. Putem crea singuri foldere și putem scoate aplicațiile din ele mutându-le în dreapta sau în stânga. De asemenea, folderele pot fi redenumite prin click pe numele lor, după ce am intrat în ele.

În schimb, o funcție interesantă pe care am văzut-o și la launcher-ul Aviate de la Yahoo e reprezentată de recomandările de aplicații pe care ți le fac automat folderele. Odată accesate, veți primi cele mai interesante aplicații din zona voastră. Din nou, sistemul e la început și primim recomandări care nu sunt neapărat bune – de exemplu rețele sociale chinezești.

Potrivit creatorilor săi, Apus Launcher salvează 80% mai multă memorie și pornește de două ori mai rapid. Practic, launcher-ul se bazează pe rapiditate.

E organizat în foldere numite Media, Communication, News&Books, Living, Tool și Rarely Used. În ultimul folder găsiți practic toate aplicațiile pe care nu le folosiți, accesibile de obicei în meniul complet de Android.

IMG_0915
Cu un swipe de sus în jos ni se deschide meniul clasic de pe LG, ceea ce înseamnă că Apus nu e complet. Putem accesa setări rapide de pe scurtătura din ecran. Apus Launcher încearcă să controleze totul pe telefon, bazându-se pe foldere și recomandări inteligente.

Ce credem noi? E un launcher interesant pe care-l vrem dezvoltat și programatorii deja lucrează la viitoarea variantă. E mic, e rapid și e curat la aspect. Dar vrem un pic mai multe opțiuni.

Puteți descărca Apus Launcher din Play Store la acest link.  

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Apus Launcher/”/]

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele