06 nov. 2014 | 18:38

Apple, primul în topul Forbes pentru cele mai valoroase companii

ACTUALITATE
Apple, primul în topul Forbes pentru cele mai valoroase companii

Aceasta este una dintre acele știri unde se prezintă și cifre. Nu facem asta în mod normal, însă pentru Apple, o companie de tehnologie este o realizare majoră.

Apple-Forbes-Top-500

Topurile alcătuite de Forbes sunt probabil cele mai importante pentru imaginea unei companii, iar Apple demonstrează că și o companie care oferă produse IT consumatorului de rând poate ajunge pe primul loc. Pentru o companie precum Microsoft, care produce în mare parte software și are o mulțime de contracte cu o mulțime de țări ascensiunea a fost reltiv mai ușpară. Google se află pe locul 3 în acest top și are în portofoliu o mulțime de tehnologii atât hardware cât și software. Coca-Cola, IBM, McDonals… ei bine sunt companii cu un renume mondial și cu implicații globale.

Forbes a declarat Apple ca fiind cea mai valoroasă companie la o estimare de 124.2 miliarde de dolari, aproape dublu față de Microsoft și Google. Pentru a ajunge la aceste rezultate Forbes a luat în calcul câte produse a vândut apple în 2014. Dacă ne gândim că Apple a lansat două iPhone-uri și două iPad-uri recent, iar pentru tablete nici nu există un stoc suficient, poziția companiei pare să fie binemeritată.

În cursul acestui an Apple a reușit să depășească companii precum Samsung și LG iar la capitolul satisfacția clientului în Coreea de Sud au primit la fel ca în ultimii doi ani titlul de ”Coolest Brand”.