22 oct. 2014 | 16:37

Apple a lansat iOS 8.1, iar hackerii au răspuns cu o soluție de „spargere“ prin jailbreak

ACTUALITATE
Apple a lansat iOS 8.1, iar hackerii au răspuns cu o soluție de „spargere“ prin jailbreak

La evenimentul iPad Air 2 Apple a anunțat iOS 8.1. Acum, o echipă de dezvoltatori independenți a anunțat soluția de jailbreak pentru acesta. Funcționează pe iPhone 6 și nu numai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soluția de jailbreak pentru iOS 8.1 este creată de hackerii de la PanGu și este compatibilă cu toate produsele companiei, inclusiv iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Aceasta funcționează inclusiv cu iOS 8 sau iOS 8.0.2, dacă nu vrei încă să treci la iOS 8.1. Totuși, există câteva limitări ale acestei soluții, cum ar fi că nu are magazinul cu aplicații Cydia (Saurik, creatorul acestuia, a spus că lucrează la o actualizare) și nu funcționează decât prin SSH (secure shell), conform RedmondPie.

Prima versiune a soluției de jailbreak permite accesarea fișierelor de sistem ale dispozitivelor Apple și le poți transfera pe și din telefon sau tabletă, printr-o comandă în terminal, dar cam atât. În următoarele zile așteptăm însă o soluție finală și mult mai utilă. Saurik a spus deja că este o prioritate pentru el să lanseze Cydia pentru acest jailbreak.

După ce iOS 8.0 a eşuat să aducă publicului larg toate funcţiile noi planificate de Apple şi iOS 8.0.1 aanulat funcţia de telefon a multor posesori de iPhone 6, compania lui Tim Cook avea toate motivele pentru a grăbi un pic lansarea iOS 8.1. În teorie, cea mai mare schimbare introdusă acum va fi serviciul de plăţi Apple Pay care, din start, va beneficia de suportul unui număr foarte mare de bănci şi comercianţi. În practică însă, pentru o perioadă nedeterminată,  va funcţiona doar în Statele Unite. Mai multe despre iOS 8.1 poți afla de pe Playtech.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus sunt disponibile în România, iar iPad Air 2 începe de la un preț de circa 3.000 de lei.

Dispozitivele compatibile cu soluția de jailbreak de la PanGu

iPad Air WiFi + 4G

iPad Air WiFi

iPad Air CDMA

iPad 4 CDMA

iPad 4 4G

iPad 4 WiFi

iPad mini CDMA

iPad mini 4G

iPad mini WiFi

iPad mini 2 WiFi + 4G

iPad mini 2 WiFi

iPad mini 2 CDMA

iPad 3 Wi-Fi

iPad 3 Wi-Fi + 4G

iPad 3 Wi-Fi + CDMA

iPad 2 Wi-Fi 2012

iPad 2 Wi-Fi

iPad 2 Wi-Fi + 3G (GSM)

iPad 2 Wi-Fi + 3G (CDMA)

iPhone 5 (CDMA)

iPhone 5 (GSM)

iPhone 5c (CDMA)

iPhone 5c (GSM)

iPhone 5s (CDMA)

iPhone 5s (GSM)

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone 4S

iPod Touch 5G

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele