30 nov. 2014 | 13:50

Apple construiește iPad Air Plus, modelul care aduce marea schimbare pentru tabletă

ACTUALITATE
Apple construiește iPad Air Plus, modelul care aduce marea schimbare pentru tabletă

iPad-ul este un dispozitiv care și-a păstrat de la bun început aceeași dimensiune a ecranului. Acum însă, după atât de mult timp, tableta pare a fi pregătită de schimbare.

iPad Air 2 review Playtech

Unul dintre cele mai interesante lucruri în legătură cu dispozitivele din seria iPad este dimensiunea ecranului. Marginile s-au micșorat constant, dispozitivele au devenit din ce în ce mai subțiri, dar ecranul a rămas același. A trecut, însă, ceva timp de când primul iPad a fost lansat, iar cei de la Apple se pare că sunt gata să lanseze o variantă iPad Air Plus pe piață. Deja suntem cu toții acomodați cu termenul ”Plus” folosit de Apple, așa că este evident că Apple vrea să mărească dimensiunea ecranului.

ipad air plus

Și nu este vorba aici de un inch adăugat ecranului, ci de 2,5 mai exact. Conform publicației Mac Fan din Japonia, Apple lucrează de ceva timp la această tabletă de 12,2 inci care ar urma să fie lansată în cursul anului viitor. După cum era de așteptat, noua tabletă nu este doar mai mare, dar este și puțin mai groasă decât iPad Air 2, cu 0,9 milimetri, având în total aproximativ 7 milimetri. Nici hardware-ul nu va fi ignorat, iar tableta va fi aparent prima care va beneficia de viitorul procesor Apple A9.

Va fi interesant de văzut ce se va întâmpla pe viitor. Cum telefoanele se măresc constant, numeroase tablete, cel mai bun exemplu fiind dispozitivele cu ecrane de 7 inci, își pierd utilitatea. Un studiu arăta recent că persoanele cu iPhone 6 Plus folosesc iPad-ul mai puțin. Astfel, prin mărirea ecranului, Apple ar urmări să diferențieze seria de tablete. Sau, după cum notează cei de la GSMarena, planurile de viitor ale companiei din Cupertino ar putea include unirea platformele MacBook Air și MacBook Pro pentru a face loc tabletei iPad Air Plus.