25 iun. 2014 | 16:30

AOC lansează un monitor cu tehnologia Nvidia G-Sync

ACTUALITATE
AOC lansează un monitor cu tehnologia Nvidia G-Sync

Monitoarele cu suport pentru G-SYNC sunt puține și destul de rare, de când a fost anunțată tehnologia Nvidia, la finalul anului trecut. AOC G2460Pg este un nou produs în acest segment încă limitat.

AOC G2460Pg (1)

Până acum, unul dintre puținii, dacă nu chiar singurul producător care a anunțat un monitor cu G-SYNC a fost ASUS. Nu știm dacă într-adevăr au avut o exclusivitate pe această tehnologie, pentru că dacă ar fi existat o astfel de înțelegere atunci se explică lipsa de implicare a altor producători. AOC a lansat însă un astfel de monitor, G2460Pg, care, cu o diagonală de 24 de inci și cu o rată de refresh de 144 Hz, poate fi folosit cu brio ca monitor de gaming.

Citiți mai multe despre tehnologia G-Sync de la Nvidia. 

Monitorul are un timp de răspuns specificat de 1 milisecundă, ieșire pentru DisplayPort și, desigur, suport pentru tehnologia Nvidia G-SYNC. Rezoluția acestuia este standard pentru diagonala sa, și anume 1920×1080 pixeli însă caracteristicile importante rămân refresh-ul foarte mare și tehnologia cu care este echipat. Display-ul oferă o luminozitate de 350 candele pe metru pătrat și vine cu o garanție de 3 ani. Monitorul dispune desigur și de un HUB USB 3.0 pentru a reduce numărul de cabluri de pe birou.

Prețul acestuia este destul de ridicat, în jur de 450 euro, însă momentan justificat de noutatea tehnologiei, și de faptul că sunt puține astfel de display-uri pe piață.

AOC G2460Pg (2)