18 mai 2014 | 11:00

ANTVR Kit este o alternativă atractivă la Oculus Rift [VIDEO]

ACTUALITATE
ANTVR Kit este o alternativă atractivă la Oculus Rift [VIDEO]

ANTVR Kit este numele unui set de realitate virtuală care, deşi este inspirat din , duce respectivul concept la un alt nivel. ANTVR Kit realitate virtuala alternativa Oculus Rift 2

La această oră, numărul kit-urilor de realitate virtuală existente nu este foarte mare. Având în vedere că doar Oculus Rift şi îmi vin în minte şi nici unul dintre ele nu este comercial disponibil, cu siguranţă mai este loc de o alternativă. Aceasta vine de la un dezvoltator chinezesc şi poartă numele de ANTVR Kit.

Creaţia din imaginea de mai sus momentan se află în stadiu de proiect pe Kickstarter, încercând să adune 200.000 de dolari pentru a intra în producţie de serie. Cu 38 de zile rămase şi peste 100.000 de dolari deja strânşi, este puţin probabil să nu devină realitate.

În principiu, casca de realitate virtuală nu se deosebeşte foarte tare de ceea ce am văzut deja. Plusul semnificativ vine printr-un controller multifuncţional inclus în pachet. ,,Controller-ul nostru unic care se transformă poate fi folosit ca şi gamepad, sabie light saber, pistol sau joystick. Îl puteţi folosi pentru a vă juca jocuri de tip FPS/TPS/FLY/ACT/RAC şi multe alte genuri. O unitate de măsurare inerţială (IMU) pe 9 axe integrată în controller face toate aceste lucruri posibile.”

Un alt adaos pe care nu l-am mai întâlnit în soluţiile de realitate virtuală existente vine sub forma unei tehnologii de urmărire a poziţiei. Acesta vă ajută să vă mişcaţi simultan, atât în realitate cât şi în mediul virtual. Ca urmare, dacă faceţi un pas în faţă, dacă săriţi sau vă aplecaţi, aceleaşi gesturi le va întreprinde şi personajul pe care îl controlaţi într-un joc. După spusele creatorilor, această tehnologie ar trebui să vă ajute să nu mai ameţiţi atât de tare când folosiţi un kit VR.

Din punctul meu de vedere, rezultatul final este impresionant. Dacă aveţi şi alte întrebări vizavi de ANTVR Kit, răspunsurile le găsiţi în clipul de mai jos sau pe pagina de Kickstarter a proiectului.

 ANTVR Kit realitate virtuala alternativa Oculus Rift 1

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele