18 nov. 2014 | 10:02

O nouă problemă cu Android 5.0: apelurile inițiate din buzunar

ACTUALITATE
O nouă problemă cu Android 5.0: apelurile inițiate din buzunar

O nouă funcţie din intitulată Ambient Display se pare că reuşeşte să cauzeze mai multe probleme utilizatorilor, decât să rezolve.

android-5.0 lollipop-ambient-display

Cei de la Google au încercat prin intermediul Android 5.0 Lollipop să reinventeze platforma pentru mobile a companiei, introducând în egală măsură funcţii noi şi elemente de design atrăgătoare.

Printre acestea se numără şi Ambient Display, o funcţie pe care posesorii de smartphone-uri recente de la Motorola o cunosc sub numele de  Moto Display. Ea se manifestă prin aprinderea display-ului când ridicaţi telefonul de pe masă sau atunci când primiţi o notificare. Ideea din spate este să nu mai fiţi nevoiţi să apăsaţi pe vreun buton pentru a vedea cine v-a sunat. În teorie, sună bine. În practică, cei care au trecut la Android 5.0 şi nu au un cod de securitate pe telefon, s-au trezit că din cauza sensibilităţii acestei funcţii, telefonul se deblochează în buzunar, iniţiază apeluri telefonice, vă pune telefonul în mod avion şi, mai rău decât orice, vă consumă bateria.

Soluţia cea mai evidentă implică folosirea unui cod PIN sau a unui desen pentru securizarea terminalului. Doar aşa veţi preveni deschiderea de aplicaţii şi apelarea de diverse persoane în buzunar. Un risc suplimentar este că, tot în buzunar, din cauza Ambient Display, puteţi introduce codul de deblocare greşit de mai multe ori. Astfel, vă puteţi blocaţi iremediabil telefonul.

Acesta este doar cel mai recent exemplu de iar dacă cei de la Google nu devin mai eficienţi în a le remedia, nu este exclus ca utilizatorii să migreze la alte platforme.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele