17 aug. 2014 | 15:00

AMD lansează un nou driver, dar nu și pentru Windows 8

ACTUALITATE
AMD lansează un nou driver, dar nu și pentru Windows 8

Vești bune pentru fanii AMD, pentru că noile drivere 14.7 RC3, vin cu un spor semnificativ de performanță pentru cei care le instalează.

AMD Catalyst

Noul update de drivere pentru plăcile grafice AMD vin cu o rezolvare pentru problemele pe care le-au întâlnit fanii cu display-urile 4K. AMD spune că noua versiune de drivere vine cu ”îmbunătățiri la nivelul interfeței de display pentru monitoarele 4K și cu o reducere a nivelului de flicker”. Asta nu e tot, utilizatorii de Windows 8 nu vor vedea efectele acestui driver pentru că AMD a oprit compatibilitatea cu acest sisteme de operare începând cu versiunea 14.6. AMD a cerut utilizatorilor să facă update-ul gratuit la Windows 8.1 pentru a beneficia de îmbunătățirile cu care vine update-ul.

Plăcile video AMD ce beneficiază de pe urma acestui update sunt Radeon R9 290, R9 270 și HD 7800. Orice placă sub aceste modele nu va beneficia e pe urma noilor drivere din moment ce nu sunt compatibile cu rezoluția 4K. Assassins Creed IV: Black Flag este unul din jocurile unde se obține o performanță cu 93% mai mare atunci când este jucat pe o configurație CrossfireX, după noul update de drivere, în rezoluție 4K desigur.