30 aug. 2014 | 13:00

Alienware reinventează desktop-ul cu noul Area-51

ACTUALITATE
Alienware reinventează desktop-ul cu noul Area-51

Cu toate că mulți dintre noi nu mai sunt interesați de computerele de tip desktop, cei de la au investit enorm în designul noului lor sistem, Area-51.

alienware area 51

Întotdeauna am fost de părere că cei de la Dell au făcut o treabă foarte bună când au cumpărat Alienware, dar au preferat să-l lase să se dezvolte independent. Noul lor sistem desktop este o dovadă clară a faptului că designul revoluţionar este punctul forte al acestei divizii.

După ce au folosit, timp de câţiva ani, un design finisat in 2011, cei de la Alienware au lansat noul Area-51. Este un altfel de desktop cu un aspect hexagonal, care, dacă nu eşti atent, poate fi perceput ca o piramidă pe birou. Indiferent însă de forma geometrică, acesta este un altfel de computer, iar distanţarea de normele clasice îmi aduce aminte la un anumit nivel de schimbările făcute de Apple când a lansat .

Acest sistem vine cu două mânere poziţionate la două dintre colţuri şi, dacă nu aveţi alte resurse, poate fi folosit şi pentru dezvoltarea masei musculare: are 20 de kilograme. La interior, incorporează opţiuni de upgrade foarte variate, în funcţie de bugetul pe care îl aveţi la dispoziţie. Din start poate fi cumpărat cu cel mai nou procesor Intel Core i7 Haswell-E şi o configuraţie multi-GPU de până la trei plăci video de dimensiune normală. Nu lipseşte suportul pentru noul tip de memorie RAM DDR4, iar dacă aveţi o fantezie în această direcţie, puteţi opta pentru Area-51 cu răcire pe apă. Pentru că luminile personalizabile sunt specifice creaţiilor Alienware, acest computer are nouă astfel de LED-uri ce pot lumina în orice nuanţă.

Nu avem încă un preţ de lansare sau o dată exactă legată de disponibilitate, dar până la sfârşitul acestui an, dacă vreţi să generaţi invidia prietenilor, vă veţi putea cumpăra un Alienware Area-51.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele