28 oct. 2014 | 14:00

Alienware are o placă video externă, dar doar pentru produsele sale

ACTUALITATE
Alienware are o placă video externă, dar doar pentru produsele sale

Pentru că plăcile video de desktop vor fi întotdeauna mai performante decât cele de notebook, a anunţat un GPU extern – Graphics Amplifier.

alienware-dell-graphics amplifier placa video externa

Nu este nici pe departe prima tentativă de a crea o placă video externă şi, ca de obicei, vorbim de o soluţie dedicată doar sistemelor portabile ale companiei.

După ce în trecut am văzut soluţii de procesare video dedicate conectabile la un laptop de la ASUS sau MSI, acum a venit rândul celor de la Alienware să propună ceva similar gamerilor care vor mai multă performanţă de la notebook-ul lor. În poza de mai sus, cutia neagră cu capul de extraterestru poartă numele de Alienware Graphics Amplifier. Aceasta a fost anunţată împreună cu cel mai mic şi uşor sistem portabil al companiei, . Cu toate acestea, promite să fie compatibilă cu toate notebook-urile companiei americane ce vor fi lansate de acum înainte.

În funcţie de preferinţa personală, un Alienware Graphics Amplifier poate avea la interior un NViDIA GeForce GTX 600 sau un AMD Radeon HD 5000. Dacă nu sunteţi la curent cu lansările din domeniul GPU-urilor, merită să ştiţi că ambele modele de la NVIDIA şi AMD fac faţă cu brio celor mai noi jocuri cu detalii maxime. Din păcate, nu vor putea fi folosite în tandem cu alte sisteme decât Alienware din cauza unui sistem propriu de conectare ce va combina un port USB cu PCIe. Ca un bonus, pe spatele Graphics Amplifier, mai găsiţi patru porturi USB pe care le puteţi folosi pentru a conecta un hard disk extern, o tastatură şi un mouse. În acest fel, placă video externă devine un docking station în toată regula.

Preţul pentru un astfel de gadget va fi de 300 de dolari începând cu mijlocul lunii noiembrie când ar trebui să ajungă în magazine. În ceea ce priveşte Alienware 13, noul sistem de gaming ar trebui să fie disponibil în următoarele zile. Pentru alte produse de la Alienware îți recomand această listă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele