14 nov. 2014 | 12:19

Acesta este telefonul cu care chinezii de la Xiaomi vor să cucerească piața

ACTUALITATE
Acesta este telefonul cu care chinezii de la Xiaomi  vor să cucerească piața

Xiaomi este al patrulea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, dar viitorul lor telefon i-ar putea ajuta să urce și mai mult în topuri.

xiaomi director

Chinezii de la Xiaomi au avut parte de o creștere fantastică, reușind să se impună pe piața din China drept una dintre cele mai importante companii în domeniul său. Strategia câștigătoare pentru ei, la fel ca și pentru majoritatea producătorilor chinezi, a fost crearea de telefoane cu specificații bune și prețuri mult mai mici decât cele practicate de marile companii. În acest fel, pentru foarte puțin timp, Xiaomi a fost al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, până când Lenovo a finalizat achiziția Motorola.

Următorul telefon al chinezilor, Xiaomi Mi 5 ar urma să îi propulseze pe aceștia și mai sus în clasamente. Conform ultimelor poze apărute pe internet, design-ul telefonului este bazat pe cel al lui Mi 4, predecesorul său, însă aduce și niște elemente noi. Prima diferență care poate fi observată este ecranul ale cărui margini sunt greu observabile. Xiaomi le-a redus foarte mult, conferind un aspect cel puțin interesant dispozitivului.

xiaomi mi 5 2

În ceea ce privește specificațiile, se zvonește că noul Xiaomi Mi 5 va avea un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 805 alături de 3GB RAM. Componente ca acestea se găsesc în prezent numai pe device-urile de top, însă Mi 5 va fi lansat cel mai probabil pe la mijlocul anului viitor, moment în care asemenea specificații vor deveni standard pentru mai multe tipuri de telefoane.

 

collage xiaomi 1