27 mart. 2014 | 13:45

Acesta este prototipul pentru primul iPhone descris de un inginer Apple

ACTUALITATE
Acesta este prototipul pentru primul iPhone descris de un inginer Apple

Cu toate că pare doar o masă aglomerată, aceasta conţine prototipul pentru , aşa cum a fost descris de un inginer Apple.

primul apple iphone istorie

Dacă tot nu se vor termina niciodată procesele dintre Apple şi Samsung, nu putem decât să căutăm ceva interesant în acel amalgam de informaţii expuse.

Încercând să ateste într-un mod grafic cât de revoluţionar a fost primul , un inginer Apple a descris celor de la Wall Street Journal detaliile primului prototip. Ilustrat în imaginea de mai sus, respectivul amalgam de tehnologie a fost creat sub conducerea ingingerului Greg Christie. Acesta lucra în acel moment sub presiunea directă a lui Steve Jobs care ,,vroia idei mai mari şi concepte mai mari.”

O echipă extrem de mică şi-a imaginat atunci un telefon cu touchscreen, sistem de deblocare cu ,,swipe-to-unlock”, fără tastatură fizică şi aceleaşi abilităţi muzicale precum un iPod. Pentru ca produsul ipotetic să fie plauzibil şi ancorat în realitate, prototipul includea un touchscreen de plastic legat la un Mac G3 vechi. Scopul acestuia din urmă era emularea experienţei procesoarelor slabe din smartphone-uri.

Partea de dezvoltare efectivă a produsului pe care îl cunoaştem astăzi a implicat un maraton de studiu şi efort de doi ani şi jumătate. Premergător acestei etape, Christie avea o întâlnire cu Steve Jobs la fiecare două săptămâni, în care fostul CEO îşi manifesta fixismul şi obsesia pentru detaliu.

La un moment dat, pentru primul iPhone s-a cochetat şi cu o interfaţă formată din două ecrane pentru corpul unui email şi secţiunea dedicată subiectului adresei de email. Atunci, Jobs a refuzat conceptul şi a încercat să le explice participanţilor la şedintă că ar fi stupid să împartă spaţiul de pe ecran în două pe un display atât de mic.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele