20 oct. 2014 | 08:31

Acesta este kitul de realitate virtuală de la Oppo

ACTUALITATE
Acesta este kitul de realitate virtuală de la Oppo

Printr-o imagine postată pe Weibo zilele trecute, a fost confirmată dezvoltarea propriului kit de realitate vituală de către cei de la Oppo.

oppo-vr-headset

Va mai dura mult până când kiturile de realitate virtuală vor deveni omniprezente în viaţa noastră. Va dura şi mai mult însă până când o librărie suficient de stufoasă de aplicaţii compatibile vor putea să justifice investiţia într-un astfel de gadget.

În ultima perioadă, tot mai multe companii au început să se implice în acest trend al soluţiilor de realitate virtuală. După ce Oculus a dat startul febrei globale pe marginea acestui subiect, Google, Samsung şi, mai recent, Archos, cu toţii şi-au lansat propriile soluţii de realitate virtuală. Cel mai recent nume adăugat la lista de mai sus se pare că este Oppo.

Printr-o imagine postată zilele trecute pe Sina Weibo, twitter-ul chinezesc, s-a confirmat într-un mod oficial că Oppo lucrează intens la propriul kit de realitate virtuală. Nu de alta, dar imaginea a fost făcut publică prin intermediul profilului oficial de Weibo al companiei chineze. După cum se poate observa mai sus, este ilustrat un angajat al companiei ce poartă un kit de realitate virtuală cu sigla Oppo.

Această imagine poate fi percepută ca un teaser, nimic mai mult. Având în vedere că nici o altă informaţie pe marginea sistemului de VR nu a fost făcută publică. Este posibil ca acesta să fie lansat împreună cu şi să fie foarte similar ca şi funcţionalitate cu , pe care la Samsung l-a anunţat împreună cu Galaxy Note 4. Cu alte cuvinte, momentan nu se ştie dacă acest dispozitiv va include şi un display, sau va folosi un smartphone al companiei pentru a afişa imaginile aferente fiecărui ochi.

Ca un mic detaliu, nu toate creaţiile Oppo sunt disponibile pe întreg mapamondul, multe dintre ele fiind limitate la teritoriul Chinei. Rămâne să mai aşteptăm câteva zile pentru a înţelege exact când şi de unde vom putea cumpăra noul gadget.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele