24 mai 2014 | 14:55

Acer TravelMate B115P – un ultra portabil performant fără ventilator

ACTUALITATE
Acer TravelMate B115P -  un ultra portabil performant fără ventilator

Deşi aproape niciodată nu vedem notebook-uri în format clasic fără răcire activă, TravelMate B115P este un astfel de sistem.

acer-travelmate-B115P

Prima tentaţie, în momentul în care am văzut sistemul din imaginea de mai sus şi i-am citit specificaţiile era să-l compar cu un . Din păcate, termenul de netbook are o conotaţie atât de negativă pentru mulţi dintre noi, încât Acer TravelMate B115P va intra în istorie ca fiind un notebook ultra portabil cu o diagonlă de 11,6 inci.

Pentru că au o arhitectură ARM optimizată pentru un consum redus de energie, tabletele moderne vin fără ventilatoare în interior. Rareori vedem însă, acelaşi sistem fan-less, într-un notebook. TravelMate B115P este însă excepţia de la regulă. Deşi vine cu o configuraţie mai mult decât decentă, beneficiază de o răcire fără componente în mişcare. Are doar 2 centimetri grosime în cel mai gros punct al său şi rezistă până la 10 ore departe de priză.

Configuraţia hardware va include cea mai recentă generaţie de procesoare Intel Pentium quad core, până la 8GB de memorie RAM şi până la 128GB SSD. Dacă vreţi să vă încadraţi într-un preţ mai mic, va exista şi versiune cu un Celeron dual core, un hard disk clasic de 500GB şi o memorie de 4GB RAM. Sistemul de operare preinstalat va fi Windows 8.1.

În principiu, vor exista mai multe versiuni ale acestui sistem, mai performante sau mai puţin performante, în funcţie de bugetul pe care îl aveţi la dispoziţie. Preţul de start va fi de aproximativ 1900 de lei, începând cu luna iulie a acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele