23 iun. 2014 | 19:50

Acer Chromebook CB5 ar putea rula pe Nvidia Tegra K1

ACTUALITATE
Acer Chromebook CB5 ar putea rula pe Nvidia Tegra K1

Acer are un portofoliu destul de complet de Chromebook-uri, însă acest lucru nu înseamnă că nu vor mai produce și alte modele.

Acer Chromebook CB5

Se spune că noul Chromebook de la Acer va folosi un procesor Nvidia Tegra K1 spre deosebire de celelalte dispozitive de genul, acesta fiind menționat site-ul unui magazin retail din Suedia, Komplett.se. Chromebook-ul Acer CB5 nu a fost dezvăluit publicului în mod oficial, iar pagina de pe site-ul producătorului spune că dispozitivul nu mai este în ofertă. Această mișcare a atras totuși atenția internauților care cunoșteau produsele Acer și știau că modelul respectiv nu are cum să fie scos din portofoliu, pentru că nu a fost vândut niciodată.

Specificațiile hardware ale Chromebook-ului Acer CB5 menționează un ecran de 13,3 inci, HD, 4 GB memorie RAM, 32 GB memorie internă de tip Flash SSD și desigur, un sistem de operare Google Chrome. Se spune că procesorul acestuia, care trebuia să fie un Atom Quad-Core din ultima serie, a fost înlocuit cu unul Nvidia Tegra K1, un procesor de tip ARM, tot cu 4 nuclee și cu un consum mai redus de energie față de procesorul Intel. Acer Chromebook CB5 deține și două porturi USB 3.0, un port Ethernet și unul pentru căști. Dispozitivul și-ar putea face apariția oficială în retail în cursul lunii august.

Momentan, nu se cunoaște nici prețul, nici cât de mare este autonomia. Judecând însă după specificațiile procesorului, creșterea ar trebui să fie de aproximativ 30 procente în comparație cu un produs similar cu procesor Intel, fapt ce atestă dorința producătorilor de a veni cu un plus semnificativ pentru acest tip de notebook.