12 aug. 2014 | 11:06

Acer Chromebook 13 – o colecție de laptopuri ieftine și performante

ACTUALITATE
Acer Chromebook 13 - o colecție de laptopuri ieftine și performante

Acer a anunțat noul său Chromebook de 13 inci, care este disponibil la precomandă de luni. Acer Chromebook 13 are un procesor Nvidia Tegra K1 și prețurile sale sunt foarte competitive. 

acer chromebook
Chromebook-urile nu sunt laptopuri foarte mari, dimensiunea maximă a ecranului fiind de 14 inci, iar Acer a dotat acest dispozitiv al său cu Nvidia Tegra K1, care a fost anunțat la CES 2014.

Tegra K1 e un procesor quad-core, care rulează pe platforma ARM Cortex A15, pe 32 de biți. Este primul cip care are 192 de nuclee grafice. Laptopul de la Acer e primul care are acest procesor.

Procesorul Nvidia Tegra K1, unul făcut pentru disopzitivele mobile în primul rând, va face din Chromebook o unealtă bună pentru navigarea pe internet și email. Până la urmă, aceste laptopuri nu sunt construite pentru performanțe puternice, ci pur și simplu pentru mobilitate.

Una dintre caracteristicile Acer Chromebook 13 HD este autonomia, care ar fi de 13 ore la o singură încărcare. Versiunea Full HD are o autonomie de 11,5 ore. Potrivit Nvidia, procesorul permite o conversație pe Google Hangouts video cu până la 10 persoane în același timp.

Cel mai ieftin model lansat costă 279 de dolari, cu o rezoluție 1366×768 de pixeli. Cu 299 de dolari putem cumpăra un laptop Full HD. Modelele de 279 și 299 de dolari au 2 GB de RAM și 16 GB de stocare.

Acer Chromebook 13 mai are un cititor de carduri și două porturi USB 3.0, la fel ca și un port HDMI. Camera web are 720p.

Conform companiei Acer, citată de PC World, laptopurile vor fi disponibile în prima săptămână din septembrie.

 

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele