25 ian. 2013 | 12:57

Yolo – Primul smartphone Intel pentru Africa

ACTUALITATE
Yolo - Primul smartphone Intel pentru Africa

Yolo este primul telefon cu procesor Intel lansat pe piata din Africa.

Intel Yolo

De cand au aparut si pana acum, procesoarele Intel destinate smartphone-urilor au reusit sa impresioneze prin performanta si un consum cat mai mic. Cu toate acestea nu foarte multi producatori s-au inghesuit sa utilizeze noile chipseturi, asa ca nu vedem prea des un telefon Intel.

Yolo a fost lansat de catre operatorul Safaricom (ce nume inspirat pentru piata din Africa) si este primul smartphone Intel destinat acestei regiuni. De asemenea micutul telefon este primul care utilizeaza platforma Lexington Atom anuntata in cadrul CES.

Mai exact avem de-a face cu un terminal de 3,5 inci la o rezolutie de 320 x 240 inci, procesor de 1,2 GHz si suport dual SIM. Yolo ruleaza Ice Cream Sandwich si suporta transferuri la viteza HSPA+. Intel urmareste sa introduca Lexington in pietele aflate in curs de dezvoltare, iar pentru inceput Yolo va putea fi cumparat in Kenia pentru aproximativ 125 de dolari.

Pentru moment nu se stie daca vom vedea acest smartphone si in alte regiuni, dar oficialii Intel ne-au asigurat ca exista mai multe companii care lucreaza la smartphone-uri ce au la baza platforma Lexington Atom. Asteptam sa vedem cum se vor prezenta aceste smartphone-uri si daca va exista vreun flagship adevarat bazat pe noua tehnologie a producatorului de procesoare.