21 nov. 2013 | 10:34

Windows 8.2 va veni cu schimbări majore în ianuarie 2014

ACTUALITATE
Windows 8.2 va veni cu schimbări majore în ianuarie 2014

Windows 8.2 va aduce cu sine o serie de modificări semnificative atât ca interfață, cât și ca funcționalitate, începând din ianuarie 2014, când va fi lansat.

Windows-8.1-Microsoft-Windows-82

Da, vorbim de o nouă interație a controversatului sistem de operare produs de Microsoft. Dacă abia acum câteva săptămâni anunțam lansarea lui Windows 8.1, mai nou se zvonește că Windows 8.2 își va face apariția în luna ianuarie a anului următor. Mi se pare mie sau, mai nou, update-urile Windows vin mai repede decât cele Android?

Nu știm exact ce îmbunătățiri va avea la nivel de performanță, însă cea mai evidentă schimbare se spune că ar fi existența unui meniu de Start, la fel ca cel din Windows 7. Chiar dacă Microsoft a spus că îl va readuce pe Windows 8.1, acest update a fost doar de fațadă, meniul ducând tot la interfața Metro. Odată cu Windows 8.2, utilizatorii se vor putea bucura cică de existența meniului real de Start. Se pare că Microsoft a renunțat destul de greu la acest aspect, pe de altă parte să așteptăm totuși update-ul pentru a vedea că este într-adevăr la locul lui.

Internet Explorer 11 va primi și el o serie de îmbunătățiri, având în vedere că ultimul update nu a adus browser-ul la viteza la care a fost promovat.

Nu în ultimul rând, Windows 8.2 va readuce librăria de la File Explorer la locul ei, având în vedere câte întrebări au fost pe forumurile Microsoft legate de aceasta.

Update-ul este așteptat în cursul lunii ianuarie 2014 și va fi gratuit, putând fi instalat prin intermediul lui Windows Store.