26 nov. 2013 | 14:26

Western Digital Black2 Dual Drive este prima combinație de SSD+HDD din lume

ACTUALITATE
Western Digital Black2 Dual Drive este prima combinație de SSD+HDD din lume

Western Digital Black2 Dual Drive este prima combinație de SSD+HDD din lume și este deja disponibil pe piață.

Atenție, vorbim de un SSD de 120 GB, separat de spațiul de stocare pe platane, practic două unități de stocare într-o singură carcasă. Acestea împart aceeași conexiune SATA, însă sistemul le vede ca pe două discuri diferite, și nu trebuie confundat cu discurile hibride cu 4, 8 sau 16 GB memorie flash care este folosită doar pentru caching. Această unitate este perfectă pentru upgrade-ul notebook-urilor, pentru că, după cum bine știm, majoritatea acestora au un singur lăcaș pentru HDD. Mai există de asemenea varianta unui SSD microSATA, însă acela este compatibil doar cu un număr limitat de laptopuri de generație nouă.

Creat pentru entuziaști sau pentru cei care doresc atât performanță cât și capacitate de stocare în laptopurile lor, Western Digital Black2 Dual Drive este probabil cea mai bună opțiune prezentă la ora actuală.

Discul nu are algoritmi de caching, este perfect compatibil cu SATA 6Gb/s și are dimensiunile standard de 2.5 inci. Atenție, este un disc de 9.5 mm grosime, așadar verificați spațiul din notebook pentru a vedea dacă este compatibil. Există notebook-uri care permit doar instalarea unui disc de 7 mm grosime, și este cazul celor cu o grosime redusă cum sunt ultrabook-urile.

Prețul Western Digital Black2 Dual Drive se învârte în jurul sumei de 300 euro, preț pe care și-l justifică destul de bine.

WDBlack2_FeaturesPage_15

Western Digital Black2 Dual Drive