20 dec. 2013 | 10:40

WebOS nu a murit, vine pe televizoarele LG la CES 2014

ACTUALITATE
WebOS nu a murit, vine pe televizoarele LG la CES 2014

Cu o istorie foarte complicată, , platforma creată de Palm în urmă cu mulţi ani ca apoi să fie cumpărată de HP şi ulterior de LG, va ajunge pe TV-uri, în WebOS TV.

lg-webos tv hp acquire palm

CES 2014 se anunţă a fi un eveniment foarte interesant dacă se confirmă toate zvonurile legate de produse şi tehnologii noi. Cu toate acestea, am rezervele mele faţă de acest târg de tehnologie, deoarece vor fi foarte multe produse prezente la eveniment care nu se vor materializa niciodată, în funcţie de feedback-ul presei şi al publicului. Cu alte cuvinte, încercaţi să nu vă bucuraţi prea mult sau să vă faceţi planuri dacă vedeţi ceva ce vă încântă enorm, s-ar putea să nu vadă și rafturile magazinelor.

La capitolul TV-uri, cei de la LG sunt în vârful piramidei, alături de Samsung, poate. Stau foarte bine la vânzări, un motiv în plus pentru a investi semnificativ în cercetare.

Primul rezultat complet diferit faţă de alte produse de pe piaţă la această oră se anunță WebOS TV. Va veni la CES, în ianuarie, și, da, este un Smart TV preinstalat cu . Dacă nu vă mai aduceţi aminte, LG a cumpărat această platformă de la HP, în urmă cu câteva luni.

Informaţiile pe marginea acestui subiect vin de la Hong Sung-Pyo, un cercetător LG. Tot el a afirmat în cadrul unui eveniment desfăşurat la Seoul şi câteva detalii vizavi de configuraţia ipoteticului aparat. Astfel, WebOS TV-ul va avea un procesor dual core la 2,2 GHz şi minim 1,5 Gb RAM. Nu se cunosc momentan detalii estetice legate de noua interfaţă introdusă cu această ocazie. Va suporta în schimb multi-tasking şi va împrumata ceva din meniul telefoanelor Palm de acum câţiva ani, care aveau o interfaţă standard cu un tip de carduri asociate aplicaţiilor.

Această tranziţie la WebOS este menită să scoată complet din ecuaţie playere-le dedicate de conţinut audio-video, cât şi, într-o anumită măsură, decodoarele de la operatorii de la televiziune. Doar timpul ne va arăta dacă sud-coreenii au făcut o treabă bună la capitolul TV-uri încât să ne facă să uităm complet de sursa de inspiraţie marca Palm.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele