10 apr. 2013 | 16:00

Vudu a fost jefuit – recomanda schimbarea parolelor

ACTUALITATE
Vudu a fost jefuit – recomanda schimbarea parolelor

Serviciul de streaming video Vudu, care le permite utilizatorilor sa vizioneze filme online, precum si pe tablete Android, pe playerele Roku si pe Xbox 360, a facut cunostinta cu niste infractori care au patruns in birourile din Santa Clara pe 24 martie.

Video streaming Vudu

Printre altele, au fost furate hard disk-uri cu informatii referitoare la client: nume, adrese de e-mail, adrese postale, numere de telefon, activitatea de cont, date de nastere, precum si ultimele patru cifre ale unor numere de card de credit.

”Este important de stiut ca driverele nu contineau numerele intregi de credit card, intrucat noi nu pastram astfel de informatii”, a declarat directorul tehnic (CTO) Vudu, Prasanna Ganesan intr-un email catre utilizatori.

Intr-o pagina de intrebari frecvente, Vudu neaga zvonurile ca site-ul a fost spart si duce la pierderi de date.

Compania a resetat toate parolele si ii sfatuieste pe utilizatori sa isi schimbe parolele pe Vudu si pe orice alte site-uri pentru care foloseau aceleasi parole si nume de utilizator. De asemenea, recomanda precautie in ceea ce priveste mailuri si telefoane din partea Vudu. Utilizatorii afectati vor beneficia de servicii de protectie a identitatii in mod gratuit timp de un an, incepand de la data de 9 aprilie.