19 dec. 2013 | 16:00

Veste bună pentru Microsoft: Viber ajunge pe Windows 8

ACTUALITATE
Veste bună pentru Microsoft: Viber ajunge pe Windows 8

Noul Viber pe Windows 8 este o încântare pentru utilizatorii noului sistem de operare creat de Microsoft.

viber microsoft windows 8

Pe de o parte, Microsoft a introdus nişte schimbări radicale odată cu Windows 8 care necesitau multă răbdare pentru a fi insuşite de utilizatori. Pe de altă parte, este o încăntare să experimentezi pe un panou sensibil la atingere amalgamul de aplicaţii optimizate pentru interfaţa modernă.

La ultimul inventar, este una dintre acele aplicaţii Metro pe care le puteţi experimenta pe un desktop, un notebook sau o tabletă cu Windows 8. În cazul în care mai este vreo surpriză pentru cineva, popularitatea Viber a explodat în ultimii ani, iar acesta era parcă ingredientul lipsă. Având în vedere că în luna mai a acestui an Viber venea într-o versiune optimizată pentru PC-uri şi Mac-uri, este evident că nu le-a fost foarte uşor creatorilor să-şi porteze conceptul de aplicaţie VoIP într-un format optimizat pentru interfaţa modernă din cel mai nou SO Microsoft.

Pentru că nu puteau lipsi câteva elemente specifice platfomei create în Redmond, prin intermediul noului Viber puteţi agăţa conversaţii cu persoanele favorite de ecranul de Start. Puteţi lipi într-un format mai compact fereastra de Viber de marginea ecranului prin Snap View. De acum înainte, contactele din agenda Viber sunt accesibile prin meniul de căutare Charms din Windows, iar această opţiune nu trebuie nicicum trecută cu vederea.

Deoarece este imposibil să nu fiţi şi utilizator de Viber pe mobil, printr-un tap sau click puteţi transfer cu uşurinţă o conversaţie de pe smartphone pe desktop sau invers.

,,Acesta următorul pas natural pentru Viber, la scurt timp după lansarea , aducerea unei versiuni compatibile, desenate de la zero pentru sistemul de operare Microsoft optimizat pentru Touch. Windows 8 este o platformă atractivă pentru care să dezvolţi şi aduce un set complet nou de elemente de interfaţă şi funcţionalitate aplicaţiei Viber pentru prima dată. Suntem încântaţi să introducem în Viber suportul pentru Windows 8 şi aceasta este doar o parte din angajamentul nostru pentru o disponibilitate cross platform cât mai variată.” Taimon Marco, CEO-ul şi fondatorul Viber abia şi-a putut stăpâni încântarea după lansarea noi aplicaţii Viber pe Windows 8.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele