23 dec. 2013 | 11:21

Vânzare către public: 70 de milioane de acțiuni Facebook și Zuckerberg

ACTUALITATE
Vânzare către public: 70 de milioane de acțiuni Facebook și Zuckerberg

Facebook și Zucerberg vor vinde 70 de milioane de acțiuni ale companiei, începând de mâine, pentru a celebra poziția oficială ca membru în index-ul Standard & Poor 500. 

Facebook Zuckerberg

Cele 70 de milioane de acțiuni Facebook vor putea fi achiziționate de către public la un preț probabil puțin mai mic decât valoarea actuală de 55,50 dolari pe acțiune, valoare cu care s-a închis bursa săptămâna trecută. Indicele Standard & Poor 500 este considerat de mulți ca fiind cel mai reprezentativ al economiei datorită metodologiei diferite de calcul față de Dow Jones de exemplu. Din cele 70 de milioane de acțiuni Facebook, 27 de milioane vor fi de tipul Class A, sumele generate de acestea fiind folosite pentru capitalul de lucru.

Chiar dacă Facebook a spus că nu are planuri pentru capital de lucru extra, aceste sume ar putea fi folosite pentru noi achiziții, după ce oferta de 3 miliarde pentru Snapchat nu s-a materializat.

Compania a făcut achiziții destul de agresive în ultima perioadă, observând un potențial în companii mici care aveau idei revoluționare asupra elementului de social-media. Legat de subiectul acțiunilor de tip B, acestea fiind reprezentative pentru controlul deciziilor, Zuckerberg va vinde o parte din acestea, rămânând totuși cu peste 60 de procente la capitolul decizii.

O parte din profiturile de pe aceste acțiuni Facebook va fi folosită pentru achitarea taxelor rezultate în urma vânzării, 18 milioane de acțiuni în valoare de 1 miliard de dolari, fiind donate către Silicon Valley Community Foundation, o organizație non profit pe care a susținut-o în trecut.