08 iul. 2013 | 17:15

Urmatoarea generatie de placi grafice AMD se va lansa in octombrie

ACTUALITATE
Urmatoarea generatie de placi grafice AMD se va lansa in octombrie

ChinaDIY a raportat faptul ca urmatoarea generatie de placi grafice AMD Radeon va fi lansata in cursul lunii octombrie.

AMD Radeon graphicsUrmatoarea generatie de acceleratoare grafice Radeon nu va purta numele de HD8000. Chiar daca acesta este un zvon si in afara de numele de cod al placilor grafice, „Volcanic Islands”, observat luna trecuta intr-unul din diverele AMD, nu exista si alte informatii despre acest eveniment, data este totusi plauzibila. Nvidia a lansat de curand noile generatii de placi din seria 700. In plus, Roy Taylor, vicepresedintele global pe vanzari, a mentionat faptul ca Battlefield 4, a carui data oficiala de lansare este pe 29 octombrie, va fi probabil inclus intr-un bundle cu numele Never Settle, bundle disponibil doar cu placile grafice AMD.

Pe langa aceste supozitii, la inceputul lunii septembrie va avea loc IFA Berlin, un targ la care cel mai probabil vor fi prezenti si reprezentantii AMD cu noi detalii despre urmatoarele chipset-uri grafice.

Ca de fiecare data, ne putem astepta la un raport consum de energie/performanta mai ridicat datorita scaderii continue a procesului de fabricatie, precum si la sisteme de racire mult mai eficiente oferite de partenerii AMD pentru placile grafice. Legat de denumirea HD8000, nu este exclus ca AMD sa fi schimbat notatia.

Detalii despre denumirea completa a placilor au fost dezvaluite in urma cu cateva saptamani si sunt dupa cum urmeaza:

AMD Volcanic Islands Radeon:

  • 67B1 = “HAWAII PRO”
  • 67B0 = “HAWAII XT”
  • 67BE = “HAWAII LE”

 

AMD Volcanic Islands FirePro:

  • 67A2 = “HAWAII GL Gemini”
  • 67A1 = “HAWAII GL40”
  • 67A0 = “HAWAII XTGL”