19 oct. 2013 | 12:10

Un nou site de torrent, IsoHunt, condamnat la moarte

ACTUALITATE
Un nou site de torrent, IsoHunt, condamnat la moarte

Unul dintre cele mai populare din lume, Isohunt, va fi inchis saptamana aceasta in urma unei decizii judecatoresti.

torrent Isohunt closed

rezista in continuare unui val numeros de tentative de a-l inchide prin mutarea serverelor in tari exotice, dar se pare ca nu toti detinatorii unor astfel de site-uri sunt la fel de norocosi.

In urma unui proces care s-a incheiat zilele trecute, proprietarul site-ului IsoHunt.com a ajuns la o intelegere cu MPAA, una dintre cele mai importante organizatii menite sa apere drepturile artistilor si proprietatea intelectuala in SUA.

In urma intelegerii, probabil pentru a scapa de inchisoare, Gary Fung s-a angajat sa plateasca fabuloasa suma de 110 milioane de dolari si sa inchida site-ul www.isohunt.com pana la sfarsitul acestui weekend. Trecand peste sentimentul de teama pe care ar trebui sa-l impuna aceasta intelegere si altor detinatori de site-uri similare, tot cu aceasta ocazie vor fi inchise si TorrenTBox si Potropolis, ale aceluiasi Gary Fung. Suma de bani platita de inculpat va fi impartita intre marile studiouri de film de la Hollywood si alte companii care se ocupa cu productia de muzica. Aceasta este concluzia unui proces care s-a intins pe o perioada de 7 ani.

,,Intelegerea de azi reprezinta un mare pas inainte in implinirea potentialului enorm pe care il are internetul ca platforma pentru comertul legitim si pentru inovatie in acest domeniu. De asemenea, trimite un mesaj puternic celor care si-au construit afaceri in jurul incurajarii, promovarii si ajutarii incalcarii drepturilor de proprietate intelectuala, in timp ce si ei incalca aceleasi drepturi si vor fi responsabili in fata legii pentru activitati ilegale. Finalitatea pozitiva a acestui proces va ajuta mentinerea de locuri de munca si va proteja zecile de mii de afaceri in industriile creative ale caror munca grea si investitii sunt exploatate de site-uri precum IsoHunt.” Astfel si-a exprimat Chris Dodd – presedintele MPAA entuziasmul vizavi de cele peste 100 de milioane de dolari incasati si de inchiderea motorului de cautare pentru torrent.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele