05 iul. 2013 | 09:50

Tehnologia 4G a ajuns pana si pe varful Everest din Himalaya

ACTUALITATE
Tehnologia 4G a ajuns pana si pe varful Everest din Himalaya

Se pare ca nu trebuie sa fiti in centrul orasului pentru a profita de tehnologia 4G, este suficient sa urcati pana pe si ati rezolvat problema.

Semnal GSM 4G lte telefon pe munte huawei

Varful Everest din Muntii Himalaya, dupa orice standard, este cel mai inalt punct de pe planeta noastra, cu 8848 de metri inaltime. Ca o provocare de marketing, mai mult decat orice altceva, printr-o colaboare dintre mai multe institutii si companii asiatice, de acum inainte veti avea in varf pe Everest internet de mare viteza. Sau poate cineva chiar va avea nevoie de internet cu tehnologia 4G acolo, in timpul unui popas.

China Mobile, care a venit cu reteaua, impreuna cu Huawei, care a venit cu echipamentele compatibile, au fost impreuna principalii responsabili de proiect. Desi costurile de mentenanta ale unui astfel de punct de lucru sunt infinit mai mari decat oriunde in alta parte, gestul facut de cei doi giganti este unul cu ample repercusiuni pozitive. La prima vedere, peste 200 de utilizatori vor putea sa bucure de respectiva conexiune intr-un moment sau altul pe parcursul unui an. Indiferent daca vorbim de streaming la calitate HD sau sau de video chat cu rudele care nu au urcat, motivele de bucurie sunt imense.

Ca fapt divers, in perioada planurilor conceptuale ale initiativei, realizate in 2008, exista deja conetivitate 2G pe Everest. In momentul in care s-au finalizat lucrarile, Presedintele Huawei Wireless Networks, Dan Wang a afirmat ca implementarea tehnologiei 4G in acest punct marcheaza o etapa importanta in dezvoltarea globala a LTE TDD.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele