08 oct. 2013 | 11:15

TAG Heuer Meridiist 2 – un telefon ce munceste sa-si justifice pretul ostentativ

ACTUALITATE
TAG Heuer Meridiist 2 - un telefon ce munceste sa-si justifice pretul ostentativ

Desi nu are o experienta spectaculoasa in domeniul productiei de telefoane, a anuntat a doua generatie a telefonului Meridiist.

TAG Heuer Meridiist 2 telefon scump

Pentru simplul fapt ca ceasurile elvetiene sunt sinonime cu luxul si exclusivismul, cei de la TAG Heuer mizeaza pe aceeasi carte in tranzitia lor de la producator de ceasuri la unul de telefoane.

Fara a cocheta sub nici o forma cu un design accesibil pentru „muritori”, Meridiist 2 este cea de-a doua generatie a unui telefon care incepe de la 5000 de dolari. Nu este nici pe departe ieftin si cu siguranta face eforturi mai mici pentru a-si justifica pretul ostentativ in comparatie cu modelul de anul trecut, care macar venea cu Android.

Chiar daca nu incearca sa se alinieze cu alte smartphone-uri ale momentului, echipa din spatele acestui model este cu siguranta una unica. Prin faptul ca la nivel software este introdusa o constanta noua cu numele de Concierge, este evident ca TAG Heuer a imprumutat o carte din arhiva Vertu.

In rest, noua jucarie Meridiist 2, realizata exclusiv din materiale scumpe, include un panou TFT LCD de 2,4 inci, 8GB de memorie interna, o camera de 5 megapixeli si suport pentru dou SIM-uri care sa functioneze simultan pentru receptionat si initial apeluri telefonice. Nativ, noul telefon poate rula fisiere MP3 si AAC si poate afisa un ceas digital pe marginea de sus a telefonului. Desi poate afisa aceeasi ora pe care o aveti si pe telefon, utilitatea acelei functii este evidenta atunci cand plecati din tara si vreti sa tineti evidenta mai multor fusuri orare cu usurinta. In acel caz, veti avea o ora pe ecran si o a doua pe marginea superioara.

In alta ordine de idei, sunt curios cate exemplare de astfel de bijutierii voi vedea in perioada imediat urmatoare in magazine sau in afara lor.

TAG Heuer Meridiist 2 front telefon scump

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele