06 sept. 2013 | 10:45

Tableta Toughpad 4K a celor de la Panasonic a intrat in productie [VIDEO]

ACTUALITATE
Tableta Toughpad 4K a celor de la Panasonic a intrat in productie [VIDEO]

In ianuarie citeam prima oara despre de 20 de inci a celor de la Panasonic, doar ca acum sa aflam ca a intrat in productie.

Panasonic Toughpad 4K tableta

Desi a fost descrisa foarte mult timp ca un prototip care avea mari sanse sa nu ajunga vreodata in magazine, a celor de la Panasonic tocmai a primit un pret real si o data de lansare cat se poate de precisa.

Daca tot au adus din nou micutul Toughpad 4K la un targ international, japonezii de la Panasonic au profitat de ocazie pentru a descrie in detaliu aceasta creatie unica. Construit intr-o carcasa din fibra de sticla, punctul forte al acestui dispozitiv este ecranul IPS de 20 de inci cu o rezolutie de 3840 x 2560 si o densitate de pixeli de 230 ppi. Cu numele de cod UT-MB5, acest aparat diferentieaza intre pana la 10 degete, iar daca bugetul va permite il puteti achizitiona impreuna cu Anoto Live Pen. Acesta din urma are o autonomie de pana la sase ore si, cand este activ, atingerile palmelor pe ecran nu sunt interpretate.

Tableta Toughpad 4K de mai sus va fi disponibila in doua variante. Cea standard va avea 2,3 kilograme, va include 4 GB de memorie RAM extensibili pana la 8GB si va avea ca mediu de stocare un SSD de 128GB. Varianta Performance va sari pana la 2,7 kilograme, cu 8GB de RAM extensibili pana la 16GB si va avea un SSD de 256GB. Dupa spusele producatorilor, cea de a doua varianta este potrivita pentru arhitecti si cei care lucreaza in design industrial si depind de modelare 3D. Prima versiune este gandita pentru cei care lucreaza in marketing sau medicina si nu se ocupa de realizarea de continut ci doar de afisarea sa. Ambele variante vor veni cu procesoare Intel Core i5 si, la livrare, vor fi preinstalate cu Windows 8.1. Exista 3 porturi USB 3.0 pe marginea produsului, un port HDMI, un cititor de SD-uri si un dock pentru a transforma tableta in desktop. Termenul Toughpad din denumirea produsului face referire la rezistenta la caderi de pana la 76 de centimetri fara repercusiuni.

Varianta Standard va fi livrata incepand cu luna noiembrie a acestui an la un pret de aproximativ 4500 de euro, in timp ce versiunea Toughpad 4K Performance va ajunge in mainile primilor utilizatori abia in 2014 la un pret inca necunoscut. Doar stylusul care comunica de minune cu tableta va costa 280 de euro, cam cat o tableta normala.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele