13 nov. 2013 | 11:00

Studiu: Samsung dă de pământ cu concurenţa la smartphone-uri

ACTUALITATE
Studiu: Samsung dă de pământ cu concurenţa la smartphone-uri

Deşi foarte mulţi sunt de părere că conduce piaţa terminalelor cu Android, procentul exact din piaţă este remarcabil.

Samsung conduce piaţa terminalelor cu Android

Din multe puncte de vedere, dominaţia celor de la Samsung asupra pietei de terminale cu Android este similară cu dominaţia creaţiilor Nokia pe piaţa aparatelor cu WP8. Smartphone-urile Lumia sunt momentan sinonime cu ideea de Windows Phone, iar dacă sud-coreenii de la Samsung îşi continuă trendul actual, e foarte probabil ca acelaşi lucru să se întample şi cu seria Galaxy pentru smartphone-uri Android.

Cel mai nou studiu al Localytics ne atrage atenția asupra faptului că Samsung a ajuns la această oră la 63,3 procente din piaţa de dispozitive cu sistem de operare Android. Această valoare se referă la piaţa globală de tablete, smartphone-uri Android şi phablet-uri tot cu platforma celor de la Google. În condiţiile în care toţi ceilalţi producători de gadgeturi se chinuie să menţină o treime din piaţă, vă daţi seama că situaţia nu se va schimba radical în viitorul apropiat.

Samsung android share popularitate studiu lg htc sony motorola

Mai mult decât atât, acelaşi studiu confirmă că opt din primele zece smartphone-uri Android din top 10 sunt produse de Samsung. Având în vedere că mai multe surse din industrie au confirmat că în 2014 gigantul sud-coreean îşi va dedica aceeaşi atenţie pieţei de tablete, e foarte probabil ca cele 63,3 procente să se transforme în 70 procente, dacă nu mai mult. Nu de alta, dar acest prag spectaculos a fost atins într-o perioadă în care mulţi sunt de părere că Samsung nu şi-a atins targetul intern cu vânzările de , motiv pentru care, este greu de crezut că HTC sau LG, următorii pe listă, vor reuşi să mănânce un pic mai mult din acest ,,tort” în 2014.

În plus, 2014 s-ar putea să fie anul inci cu panouri AMOLED, o zonă care până la această oră a fost neglijată. Din piaţa de tablete cu Android în particular, Samsung deţine 53%. Dintre toate tabletele cu acest sistem de operare, 40% poartă numele de Galaxy Tab 2. Indiferent cum priveşti, o astfel de dominaţie este greu de demontat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele