07 feb. 2013 | 12:40

Studiu: Apple vinde cele mai multe computere, daca iei in calcul tabletele

ACTUALITATE
Studiu: Apple vinde cele mai multe computere, daca iei in calcul tabletele

In cel de al patrulea trimestru al anului trecut Apple a purtat cu mandrie titlul de cel mai mare comerciant de computere, in conditiile in care luam in calcul si iPad-ul ca un computer. Compania de statistica Canalys apeleaza la aceasta interpretare a definitiei computerului personal deja de mai bine de jumatate de an.

studiu Canalys Computerele personale Apple

Cu 27 milioane de computere livrate, combinand iPad-uri si Mac-uri, Apple este principalul producator de computere cu o cota de piata de 20,1 procente. Acest studiu marcheaza si primul moment in care gigantul din Cupertino a depasit un sfert din piata. Pe locul al doilea a revenit HP care, dupa cateva probleme, a vandut 15 milioane de PC-uri pentru un procent impresionant din piata, de 11%. Lenovo ajunge pe locul 3 iar Samsung intra pentru prima oara in top 5 cu 11,7 milioane de PC-uri livrate si o cota de piata de 9 procente.

Desi respectivul studiu a avantajat producatorii importanti de tablete, precum Apple si Samsung, realitatea este ca PC-urile clasice nu mai au aceeasi cautare. Lansarea Windows 8 nu a imbunatatit sub nici o forma vanzarile de computere intr-o perioada in care vanzarile de tablete au explodat. Daca in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut s-au vandut cu 75 % mai multe tablete vin si eu langa cei care sustin ca definitia computerului ar trebui sa schimbata pentru a include si aceste gadgeturi.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele