15 nov. 2013 | 10:15

Street View în Veneţia: Google te plimbă cu gondola [VIDEO]

ACTUALITATE
Street View în Veneţia: Google te plimbă cu gondola [VIDEO]

Update-urile sunt din ce în ce mai interesante, iar faptul că de acum vă puteţi plimba cu gondola prin Veneţia merită reţinut.

Google Maps Street View update venice venetia

La fiecare câteva săptămâni, cei de la Google reuşesc să extrapoleze prin noi locuri de pe glob în care nu este foarte probabil să ajungeţi prea curând. Cea mai recentă adăugare este Street View în Veneţia, unul dintre cele mai scumpe oraşe de pe mapamond.

Deşi prezenţa oraşului în format Street View nu este nici pe departe o noutate, magia acestui update stă în plimbările virtuale cu gondola pe canalele metropolei italiene.  Aceste zone nu erau disponibile până la această oră decât contra valorii de 80 euro pentru aproximativ 30 de minute la faţa locului.

Cum era de aşteptat, acest proiect Street View în Veneţia a fost disponibil prin intermediul echipei de Google Trekkers. Dacă nu vă mai aduceţi aminte, Trekker este numele aparatului portabil, similar cu un ghiozdan supradimensionat, care permite oricui capturarea de conţinut panoramic pentru site-ul celor de la Google. Până în urmă cu vreo doi ani, ansamblul de aparatură necesar acestei activităţi era legat de un automobil al cărui acces ar fi fost restricţionat semnificativ în Veneţia.

Pe pagina web dedicată proiectului, un bonus interesant, pe lângă imaginile spectaculoase, constă într-o hartă ce permite internauţilor să facă o comparaţie cu structura aceluiaşi oraş în anul 1838, prin intermediul unei hărţi din acea perioadă transformată în format digital. Plimbări plăcute cu Street View în Veneţia!

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele