23 aug. 2013 | 18:06

Steve Ballmer s-a hotarat: in 12 luni, preda stafeta la Microsoft

ACTUALITATE
Steve Ballmer s-a hotarat: in 12 luni, preda stafeta la Microsoft

Orice sef ajunge sa predea stafeta la un moment dat. Acel moment se apropie si in ceea ce il priveste pe Steve Ballmer, cel care conduce Microsoft din 2000, de la retragerea lui Bill Gates.

Steve Ballmer

Microsoft a anuntat astazi ceea ce pare a fi fost decizia lui Steve Ballmer: retragerea din functia de conducere a Microsoft. „Nu este niciodata momentul perfect pentru o astfel de trazitie, dar acum este momentul potrivit”, spune Ballmer in comunicatul companiei.

Bordul director al Microsoft a numit deja un comitet special pentru conducerea procesului, din care fac parte directorul independent John Thompson, dar si presedintele Bordului – Bill Gates. Comitetul va colabora cu firma de recrutare Heidrick & Struggles International pentru ocuparea pozitiei lasate vacanta de Ballmer. Vor fi luati in considerare atat candidati din exteriorul companiei, cat si din interior. Insa, pana la alegerea unui nou CEO, Steve Ballmer va asigura in continuare conducerea companiei.

Decizia nu reprezinta chiar o surpriza, Ballmer a fost destul de criticat de investitori ca a permis ca rivali precum Apple si Google sa depaseasca Microsoft pe linia de dispozitive mobile. Oricum, in prezent se incearca un focus pe terminale mobile si servicii, aditional dezvoltarii pe partea de software.

Steve Ballmer este ultimul sef important care paraseste compania, dupa Don Mattrick, responsabilul Xbox, si Steven Sinofsky, seful pe Windows. Interesanta este cresterea actiunilor Microsoft dupa anuntul facut astazi, cu 8%.