29 oct. 2013 | 16:30

Stephen Elop recunoaste ca a investit intentionat in pierdere in Windows Phone

ACTUALITATE
Stephen Elop recunoaste ca a investit intentionat in pierdere in Windows Phone

Desi nu mai era de mult o surpriza ca in platforma Windows Phone, CEO-ul a recunoscut oficial acest fapt.

Nokia Stepen Elop Microsoft Windows Phone

Au trecut deja cativa ani de cand unul dintre cei mai importanti producatori de telefoane din toate timpurile a sters cu buretele anii de Symbian pentru a-si pune toate ouale in cosul cu Windows Phone. La momentul respectiv, decizia a lasat majoritatea analistilor cu gura cascata, in contextul in care era evident ca alegerea mai buna este platforma celor de la Google. Sistemul de operare al celor de la Microsoft se lupta sa obtina 2-3 procente din piata si aproape trei ani mai tarziu doar in cateva cazuri izolate acesta valoare a depasit pragul psihologic de 10 procente.

,,Ce ne place la Windows Phone, iar asta e ceva ce ati putut vedea in ultimele trimestre, consta in trendul general. Deci aveti dreptate, nu e profitabil, dar asta a fost o decizie constienta.  Cand incepi ceva nou, trebuie sa investesti in plus, trebuie sa aduci bani in proiect. Daca te uiti insa urma, sa spunem cinci trimestre, poti vedea o traiectorie clara de crestere a vanzarilor. Aceasta este o parte din motivul pentru care cei de la Microsoft sunt atat de incantati sa faca ceea ce fac, pentru ca acesta este momentul in care traiectoria este orientata exact in directia corecta. Am luat o decizie constienta vizavi de cat de mult vom investi, ca vom investi in pierdere, cu scopul clar de a construi un avant. Exact asta vedem acum, deci suntem multumiti.” Intr-un interviu acordat publicatiei indiane The Hindu, fara nici un fel de emotie aparenta, ca investitia semnificativa in platforma Windows Phone a fost facuta intenionat, desi in pierdere, pentru a accelera adoptia platformei.

In teorie, cuvintele CEO-ului Nokia au sens si trendul in piata este evident. Din pacate, compania finlandeza a avut foarte mult de pierdut in acesti ani, cateva mii de oameni si-au pierdut locul de munca pe un pariu cat se poate de riscant. Nu mai bine vedeam astazi un concurent serios pentru Galaxy S4 sau Galaxy Note 3 cu acelasi sistem de operare produs de Nokia?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele