09 mai 2013 | 09:00

Sony lanseaza VAIO Fit, un laptop entry-level cu un design premium

ACTUALITATE
Sony lanseaza VAIO Fit, un laptop entry-level cu un design premium

Sony a lansat astazi un nou model de laptop, „VAIO Fit”, creat de aceiasi designeri care au lucrat la portofoliul de televizoare al producatorului.

Sony VAIO Fit

Noul model este destinat in prealabil studentilor sau utilizatorilor de business care cauta un upgrade si isi doresc un feeling premium insa la un pret mai redus. Noua linie este alcatuita din patru modele VAIO Fit 14 si 15, precum si VAIO Fit 14E si 15E. Ultimele doua vor veni cu o carcasa din aluminiu de culoare neagra, roz si argintiu, la un pret echivalent cu 649 si 699 dolari. Din cate se aude cel de 14 inch va avea o rezolutie de 1600×900 pixeli in timp ce varianta de 15 inci va fi echipat cu un panou FullHD cu o rezolutie de 1920×1080 pixeli. Alte caracteristici ale ecranului vor include iluminare LED si optional un touchscreen capacitiv. Acestea vor fi preinstalate cu Microsoft Windows 8.

Noile VAIO Fit vor include tehnologia NFC precum si o tastatura iluminata cu un numpad pentru modelul de 15 inci, un touchpad de dimensiuni generoase ce permite o multime de gesturi pentru Windows 8. Procesoarele ce vor echipa aceste modele vor fi din generatia a treia de la intel si pot include chiar si Core i7, placa grafica va fi ce integrata si optional una dedicata de la nvidia cu pana la 2 GB memorie video, iar sotcarea se va face pe discuri hibride sau SSD-uri.

Aceste modele includ cea mai noua tehnologie de la Sony in materie de audio, si anume ClearAudio+, modelul de 15 inchi avand chiar si un subwoofer pentru redarea mai buna a frecventelor joase. Alaturi de acestea, VAIO Fit va include si o suita software ArtRage Studio, un program de creatie digitala ce poate fi utilizat chiar si de cei fara experienta artistica.

Pe langa cele 4 noi modele mentionate, seria T va primi si ea un upgrade sub forma unui model de 15 inci, o tastatura iluminata si optiuni pentru stocare hibrida.