14 mart. 2013 | 17:25

SONY KD-84X9005 – Primul si cel mai mare televizor 4K din Romania

ACTUALITATE
SONY KD-84X9005 - Primul si cel mai mare televizor 4K din Romania

Astazi a fost lansat in Romania, primul si cel mai mare televizor 4K, SONY KD-84X9005. Acesta are o diagonala de 84 inci si o rezolutie 4k sau UltraHD.

SONY KD-84X9005 - Primul si cel mai mare televizor 4K din Romania

Televizorul are o diagonala de 84 de inci, tradus in sistemul metric asta inseamna 213 centimetri. La aceasta diagonala, rezolutia fizica a acestuia este de 4096 × 2160 pixeli, adica detine 8,29 megapixeli fata de 2 megapixeli cat reprezinta FullHD, 1920×1080. Ca sa accentuez diferenta trebuie sa mentionez ca 4K reprezinta de 4 ori FullHD. Televizorul detine doua boxe separate a cate 50W fiecare, detasate de ecranul principal pentru a nu transmite vibratii panoului, si a oferi o experienta sonora suficient de buna. De ce zic suficient de buna? Pentru ca la un televizor de o astfel de dimensiune si la o astfel de rezolutie mi s-ar fi parut normala includerea unui sistem 5.1 in pachetul acestuia.

“Noul televizor BRAVIA 4K deschide atat un segment de piata, cat si o noua era in tehnologia de imagine pentru acasa. Vorbim de o tehnologie uimitoare, dezvoltatata pe baza experientei vaste pe care Sony o are in industria cinematografica, unde a lansat primul proiector comercial, urmat de prima camera video 4k,” a declarat Lucian Rădulescu, Country Head  Sony pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova

SONY KD-84X9005 dispune de aproape orice intrare si iesire de sunet ti-ai putea inchipui, si detine o serie de procesoare interne pentru conversie a semnalului de pe PC sau BluRay, totul pentru a compensa lipsa de continut in rezolutie 4K, lucru ce s-a intamplat de fapt si cu tehnologia 3D. Situatia este putin diferita aici, avand in vedere ca majoritatea titlurilor sunt filmate pe suport de film, multe dintre cele actuale chiar in rezolutie 4K pentru cinematografe, iar conversia acestora in format digital este mai rapida si mai usoara.

Sony precizeaza de asemenea ca distanta de vizionare la acest model este de 1.5 metri, avand in vedere calitatea pe care o ofera si faptul ca vom vedea de la aceasta distanta o definitie la fel de buna ca FullHD la o diagonala mult mai mica. Raportul este corect tehnologic si matematic, o diagonala de 2 metri insa este dificil de acoperit pentru ochi, de la o astfel de distanta. Doar de la 3-4 metri am putut cuprinde toata imaginea fara sa imi oboseasca ochii, asta daca luam in calcul lipsa subtitrarilor de pe continutul demo vizionat.

SONY BRAVIA KD-84X9005

Bineinteles ca multi dintre voi sunteti interesati de pretul acestui dispozitiv, ei bine este mare, foarte mare. Mai exact pretul lui SONY KD-84X9005 este de 27.000 Euro… Mai mult decat o masina, sau probabil decat au platit unii pentru un apartament. Totusi reprezentantii Sony sunt destul de convinsi ca vor vinde pe parcursul acestui an, minim 10 bucati. Tehnologia noua este intotdeauna scumpa, iar producatorul cu siguranta nu se va imbogati din primul an de vanzari, abia daca isi vor scoate banii pe cercetare si dezvoltare. O veste buna insa, pentru cei care doresc sa il achizitioneze transportul este gratuit, la fel si instalarea acestuia in sufrageria dvs, chiar daca locuiti la etajul 10, unde se va folosi o macara, iar la nevoie vi se vor demonta si geamurile pentru a fi introdus in casa. Totusi, vorbim de o diagonala de 2 metri si o grutate de 90 de kilograme a dispozitivului, fara ambalaj.